BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, December 23, 2010

Patutkan aku mengalah?

salam...

baruk kak lekak keluar tek....ari tok alhamdulillah...sempat juak aku pergi ke kuliah agama...dengan style baru...hahahaa....stylo kata dirik...

pagi tok..aku terpaksa call nya..numpang nya turun ke opis sebab kawan ku cuti...hurm...entalah..kengkadang aku rasa semangat aku nak kat nya ya berkurang..and semakin berkurang...aku dah rasa nak give up dah ngannya....cepatnya aku mengalah nak?...aku tauk nya busy....ya...nya pegawai yang banyak tugas...aku pulak..kuli yang xda tugas..takat tugas-tugas yang biasa jak...sometime..i think he is not ready yet to build a relationship...just like what i want...

gosh...i want you..siyes...but if you keep on busy with all your works...it's hard lah....aku mok orang yang bena-bena mok membina perhubungan..tapi bukan nak nikah..okey!...

anyway..i just follow the flow lah...if he is not meant for me....nang sikkan terjadilah nak...


love_piece

Wednesday, December 15, 2010

ingat mengingati~

salam~

pagi-pagi aku masuk opis daerah..aku didatangi oleh makcik tok..hurm..tetiba-tiba nya datang beloya dengan aku...hurm...i'm alone at that moment...but i like her style of mengingati..siyes...aku rasa tersentak dengan apa yang nya padah..tapi entahlah..aku rasa oklah pulak..sik nak mengamok oo apa-apa yang menyakitkan ati...sik macam makcik sorang ya....

ya..aku mengakui yang aku tok culas...hurm..aku kedirik yang mengaku dengannya...entahlah...bila datang kemalasan kau nak..sik pandey gik ku nak nukar..kiranya aku tok nang antap lah...hahaha....plus mun ku sik suka dengan cara orang ya madah or nego aku..lagi lah ak nak rebel..well..that's my style anyway.....

makcik...i'll try my best to perform the best ok....but it's hard lah..the skeptic of people around here are...?! well...i try my best ok....aku dah mbak semua benda2 yang perlu n penting..tapi yalah tek....nak nama kata ati ku tok eh....nang lah...hahahaha....

hari tk...nya juak nyuruh aku nego nak sorang ya...ingat mengingati nak sorang ya..hurm...aku nak nego nya hal ya?..aku kedirik pun dah senget menyeget tok..ada hati..lagipun aku dengannya kan sik bertego gilak...so?..ko fikirrr.....

love_piece

Wednesday, December 8, 2010

T.T

Rasa sakit bila diri tak diendahkan
Jiwa kacau pabila hanya dirimu difikirkan
Ingin ku nafikan, namun tiada daya
Bukan tiada yang menginginkan
Tapi hati ini hanya kamu yang ku mahukan
Berkali-kali mulut menidakkan
Namun bila ditanya tentang perasaan
Mana mungkin aku menafikan?
Ku harap perasaan ini bukan kekal
Kerana penat rasanya bila diri tidak dihiraukan
Wahai perasaan
Tunjukkan padaku apakah erti semuanya ini?

Thursday, November 25, 2010

kesedihan bertandang lagi

dup dap...dup dap....esok my sis nak bertunang....
begitu cepat masa tok berlalu owh....dolok kecik jak ku tangga nya...nektok...dah nak jadi tunang orang...hurm....

saat tok...aku rindu bena dengannya aie....mun time-time macam tok...mesti nya lah yang paling kamboh ngurus hal tok....ya Allah...anak yang nya sayang akan jadi tunanga orang...selamak tok nya ngurus hal orang lain...tapi....hal anaknya nya pun...sik sempat nya nak ngurus....sedihnya hatiku....

padanyalah aku banyak mintak pendapat...apa-apa jak masalah aku..nya lah tempat aku mengadu nasib..mengadu domba...bila nya dah sikda tok...aku rasa macam kehilangan nya...hurm....kinektok..macam bena masalah yang aku alami..aku nampak macam ok jak...yalah...biasalah dengan aku nak..malas nak ngeso bah....cos mun aku ngeso lak..lain yang jadi....mun nektok..mesti aku dah bergayut sakan dah ngannya...nanyak pendapat nya...nanyak gney nak face my problems....gney nak solve my problems....huhuhu....dengan siapa gik aku nak bertanyak owh?!....

berapa lamak gik aku dapat bertahan kat tempat yang asing tok?siyes aku dah demotivated dah...aku sik tauk cney gik nak carik kekuatan untuk aku ters berjuang di sitok....dengan keadaan dato yang sengaja nak molah diskriminasi....sengaja nak menjatuhkan maruah aku...depan orang ramai....aku dah sik tauk gik gney nak menghadapi semua tok...nak manas? nak mencarut?....that things not gonna change the situation yang aku hadapi...malah makin mengeruhkan keadaan...

today..they treated me as if im invisible..im nothing need to be respect!..bloodyhell....heloo..pleaselah..treat me with some respect....at least as a human being...waima ko sik respect pangkat aku...yang lebih tinggi dari ko...tapi tolong jangan polah aku gia key.....

sorang gik kes...tolonglah jangan molah memek muka gia....hari tok kesabaran aku dah sampei ke tahap max dah..dah sik dapat dah aku bersabar ngan ko...i had enuf....dah penat dah aku melayan kerenah ko yang sik abis-abis nak menyakitkan hati..aku tahan gik..aku sabar gik..sebab aku respect ko..aku respect ko as friend...as someone who are older than me...but today..sorrylah...kepak dah aku melayan...suruh lah orang lain melayan kerenah ko...for this moment....not me ok....biarlah orang dah madah apa...aku sik kisah...cos selamak tok pun orang suka hati jak molah aku gia...aku kisah..tapi ku simpan lam hati jak..biarlah tuhan balas...

aku sik mok emo-emo tok....tapi entahlah... aku rasa aku sik layak berada di tempat tok..im not belong here....hurm....btw...aku makin kurus~..huhuhu....

daddy...i missssssssss uuuuuuuuu sooooooooo muccccccccchhhhhh..i wish u here.......sob sob sob...

love_piece

Wednesday, November 17, 2010

hari raya aidiladha~

raya qurban menjelma lagi....kali ini...sememangnya lain ku rasa..
dah duak kali raya aku sik beraya di kampung....mun aku di kampung lagiklah aku rasa sayuk gilak...orang yang amat ku sayang dah sik ada agik....mesti ku masih merasa kehadirannya di cnun..di rumah ku....

malam tadik ayek mata gugur agik...yalah kali pertama ayer mata ku guguk sekembalinya aku dari cnun....entah..malam tadik time flo bercerita pasal antienya...aku sik dapat menahan kerinduan dan kesedihan aku...rinduku terhadapnya memang kuat....kesedihan tak dapat beraya dan bersamanya lagi makin terasa...pakey nyaman ati ku pun..ku pujuk hati ku..ku padah ngan hatiku..sik apa...sik apa..tuhan sedang menguji ya....

pagi tok....aku beraya dengan juadah dikirim oleh staff ku...sik ku sangka nya bait rupanya....hahaha..yalah..before tok nya nampak garang bah..rupanya...thanks DATIN UMI...love you!...

bab-bab makan tok..penin palak ku actually...

mek duak dah ajak nya makan sama..tapi sikda rupanya nak dok makan sama ngan mek duak..ok fine....mek duak tinggalkan lauk dalam peti ais....tapi sikjuak di makan..ok fine..kali nak masak mek duak sik ngenak ngan seleranya kali...
tapi plzz la....tolonglah atleast merasalah nak....jangan dok terperuk dalam bilit ya jak....keluarlah bersosial ngan mek duak..mek duak rasa macam mek duak ada molah salah jak ngan ko...apa salah mek duak aie...?...sampei bila ko nak bertapok dlm bilit ya ajak...?sik keluar2..makan pun dalambilit juak ka?..ya ampun!...ko masak megii..then ko makan dalam bilit...?apa salah ko makan ngan mek org ctok..xda juak mek org nak mintak meggi ko ya...

hari tok ada staff opis aku bait hati nganta nak makan ngan aku..aku mok kita 3 makan..tapi bila aku masuk bilit..ko tido...aku malas mok kaco....mek duak nak ngajak ko makan..tapi dah slalu gilak mek duak ajak ko makan...sikda ko trun..geram ati mek duak aie....mun ko trun pun..ko nak ambik barang makan ko..then ko nait balit..kenak ngan ko?apa masalah ko?mun mek duak ada salah..padah..mun ko kecik ati ngan mek duak...padah...don't save it to urself..share it with us...aku sik kisah....aku bukan apa..aku takut ko sakit lak....nyimpan gia gilak..share bah..sik salah bah..mek duak sanggup dengar masalah ko..mun da yang mek duak dapat tolong..insya allah mek duak tolong....

ya jak ku nak share...ati ku masih hurm...can i say...kecik hati?

love_piece

Thursday, November 4, 2010

kebosanan~

salam

ya ampun..boringnya aku kat umah tok..my two galz ya mengambil kesempatan di atas cuti diwali tok..sorang pergi kursus kawwweeeennn....sorang gik pergi jumpa bbboooyyyyyfrrriiiieeennddd..wah...hebatnya mereka...last-last..saya keseorangan di rumah...tanpa teman..tanpa boyfriend..hahaha.kecian kan sama saya? lols..ada boyfriend..saya tinggalkan...kenapa?sebab dia buat saya sakit hati..dia buat saya keciwa...lebih baik saya tinggalkan dia saja dari saya merana kan?...

hari ini sudah 3 hari dia tak jawap call saya...sms saya tak berbalas..ya..saya tahu dia busy..dan saya tahu saya bukanlah siapa-siapa di hati dia...tapi saya nak dia tahu...dialah yang menceriakan hari saya sewaktu saya memerlukan seseorang..dia yang akan melayan perangai saya dikala saya inginkan perhatian..dia yang selalu menjawap sms saya dikala saya kebosanan...dia akan menjemput saya dikala orang lain enak diulit mimpi indah....dan dia ada dikala saya dalam kesusahan...dia umpama orang penting dalam kehidupan saya di perantauan....

saya paham orang dikeliling saya memandang semacam persahabatan kami..biarlah..saya tak boleh nak puaskan hati semua orang..kerana last-last saya yang sakit hati...saya ingin kebebasan dalam kehidupan saya dan saya tak perlukan tunjuk mereka untuk mengatur kehidupan saya..biar saya dengan dunia saya...

dan ketika ini...saya rindu akan panggilan dia...jahat kah saya?biarlah..janji biarkan saya bahagia dengan dunia saya sekarang..cuma..saya harap awak tak salah faham dengan cara saya..saya memang begini..perangai saya memang sebegini...

oh awak...dimanakah awak nih?....

love_piece


Sunday, October 24, 2010

dear daddy~7

salam

kmk baruk sampei ke kuantan malam tadik...hurm....sepanjang perjalanan ya tek mek terkenang ngan kitak....hurm...rasa malas gilak nak nak jejak kaki ke ctok..tapi demi mata pencarian untuk keluarga kita....ku gagahkan jua....

hurm...today...pening gik palak mike hal dunia..hal duit...YA ALLAH..kuatkanlah iman ku di ctok....hurm.....

love_piece

Friday, October 22, 2010

dear daddy~6

salam...

hari tok..mek mbak pijul, mak, nana, paiz and si laura yang tetiba menyebok...hehehehe....ke tempat favret kitak mak n pijul...kfc...hurm....mak ajak mek kua ngan pijul...mek lamak bakal kat cnun..so mok molah makan-makanlah before mek pergi....hurm.....

actually..sik mok mek pergi kfc tabuan ya....banyak gilak kenangan kmk ngan kitak sia...dengan kita sekeluarga...hurm..mek rindu aie...dapat mek nangga muka sedeh mak bila makan kat sia....sedeh mak pak....tedah ngan mak...kamek pun sama...berguro-guro mek..tetak-tetak mek k napok rasa sedeh di hati....sik lamak gik mek nak balit cnun dah...tedah mek bila ngenang mak..sedeh....sikda tempat nya nak berguro beloya...nana ada..cuma....sikkan sama bah..dah lah kitak sikda....kmk gik jauh ke cnun..hurm....

mak nektok mala jak sakit..nak sakit ria lom bagus....tok ada agik sakit batuk nya....tingai mak sik berubah aie..maseh juak sikmok nak makan ubat...hurm....sikpandey dah mek nak ngato eh...dahlah jauh ke cnun..ney dapat mek nak jaga mak dengan mata n badan mek agik ctok..terpaksa mek bergantung harap ngan dak lain...nak harapkan adik laki mek duak orang ya?..hurm..susah nak madah...kin yang laki sulong ya...jangan nak jaga mak..nak jaga keluarga dirik pun lom tentu dapat....nang speechless mek...ria bukan main gik..nak ubah sikap...tapi nektok....habuk pun sikda....

nak sorang gik ya...nya ok..tapi terlalu ekot hati gilak...kamek pun sik pandey nak ngato cdak duak ya...dah mok ditolong..mun dikpun sikmok berubah...gney-gney mek nak nolong pun sik juak dapat bah....kepak nyawa eh...

oklah....dah aher juak ari tok...sorry aritok tek sikpat nak ngabas kitak...esok mek ngabas kitak k...nak ngabas before mek pergi cnun....lamak gilak gik mek kat cnun...

aok eh...tetiba mek rindu nak dipanggil 'en'..sikda gik orang nak nungguh mek 'en'..hurm...dolok kitak suka nak nunggah mek ngan nama ya...mek rinddddddddddduuuuuuuuu gilak gilak....


love_piece


Tuesday, October 19, 2010

dear daddy~5

salam...

hari tok kak mengurus hal-hal kitak..lom juak abis-abis gik..hurm...btw...mek neman mak jalan-jalan tek...sikdalah shopping ka apa...just..having nice time out with mak n nanot...hurm..alu terkeluarlah kisah jaman kitak nak kaweeennnn ngan mak dolok..duhal..ya tek kisah nya..hurm....

then..nanot continue keluar ngan chinttooo nyo tersayang..mek duak mak meneruskan perjalanan baliik....then lam keta..masih juak cita pasal kitak..sampei satu tahap.......mek mengekuarkan butir-butir muliara itu..hurm..i hope mak sik perasan...tapi mek sa nya perasan....sikpala...hurm..

yang penting...

"carilah lelaki yang mencintaimu lebih dari kamu mencintainya"....

akan ku ingat kata-kata tok.....

love_piece


Saturday, October 16, 2010

dear daddy~4

salam~

untuk coretan kali tok...entah...kamek lom ada idea gik sebenarnya..benda yang sama jak mek polah duak tiga hari tok....

hurm..terkenang agik kmk ngan kitak....sesungguhnya sik penah mek lupak..walau sesaat pun...kamek nampak okey jak....biasa-biasa jak..depan orang...tapi when i'm alone...i'm always missing u...kamek hanya perlu ...alone and silent jak....time ya jak mek rasa mek free untuk melepaskan apa yang mek rasa dalam hati....kitak pun tauk perangei kamek nak...hehehehe...

mek lupak nak madah kitak..nana plan nak nganta tekul before mek balit cnun kelak...actually mek sik setuju sebenarnya...tapi memandangkan time ya jak mek free..mun mek dah kat cnun kelak...susah mek nak balit ctok agik..mek sik setuju bukan apa....kitak baruk jak pergi..sikkan lalu nak molah majlis ya nak...tapi yalah tek..bak kata lora....sikpalah...bukannya kita molah majlis apa pun..just nganta cincin jak bah.....hurm..sedeh mek bila ngenang majlis yang kitak nak ato..bukan main gik kitak nak ngato ngan anak kitak pun..tapi kitak sikda...YA ALLAH....tabahkan hatiku~....

atleast kitak dah tauk siapa jodoh nana..INSYAALLAH..mun bena jodoh nya ngan ijam...tapi kamek....mek sik penah cita pasal kisah cintan-cintun mek nak?...sebab mek sik penah nak gago ambik tauk gilak pasal kisah ya...mek ada matlamat..mek nak menyenangkan kitak ngan mak dolok..baruk mek gago nak bergerek...tapi..bila mek baruk nak menapak.....kitak dah pergi awal....sedeh mek pak...siyes mek sedeh......

sikpa lah owh...ney nak molah....ya jak mek mampu padah untuk menyedap ati mek pun...siapa pun jodoh kamek..mek harap kitak merestuinya...mek harap kitak suka k..cos mek tauk kitak jenis cerewet...sama lah kedak kmk....kamek pun cerewet juak...yalah sampei nektok mala jak sik pernah nak menjadi..hehehehe....

sikda agiklah tempat mek nak nanyak pendapat tok..mun dolok...slalu jak mek mintak pendapat kitak..sik kisah apa apa jak pun..waima nak meli kasut pun lelah bertanyak ngan kitak owh...eerrmm..manjak nya kamek....yalah kengkadang nana slalu jak nak jeles ngan kamek..apa mek mok...slalu mek dapat...tapi nana sik tauk kengkadang nya ada nyinggung perasaan kitak n mak..tapi kitak duak diamkan ajak nak....kengkadang kitak ngadu ngan kamek...tapi sik pernah kitak nak berbunyi depannya..mek tauk kitak sayannngggg ngan nya...sik sampei ati nak melukakan ati anak kitak pun.....

tapi mek tauk..mek banyak salah ngan kitak....sik dapat nak raya agik kita sama..sik dapat mek nak mintak ampun mintak maaf ngan kitak raya taun depan..dahla raya taun tok pun kita sik dapat bersama...hurm..sik pa lah..ney nak molah...

bah...sik larat agik mek nak nulis.....ayek mata mek sik berhenti gik tok....lak mek nulis gik aie...mek takut cdak nampak..lak gago gik cdak ngan kamek..mek sik mok org gago ngan kamek...walaupun mek tauk kitak sedang ada memerhati mek..sorryy...sik pat nek nak nahan bila mek sorang-sorang tok....

k la...

salam..

love_piece

Friday, October 15, 2010

dear daddy~3

salam...

pa kabar kitak tek?...kamek ka? sihat jak..tapi kin rasa flat sa energy mek kowh..rasa bebanan tok berat gilak...hurm...sikda benda lain mek nak cita....hari tok maseh molah benda yang sama...tengah cuba nak setelkan hal-hal yang berkaitan dengan kitak...

tedah nangga mak..dahla nyawa nya sik brapa nak nyaman....terpaksa ngekot mek duak nana ke hulu ke hilir..tapi yalah tek..ney nak molah...terpaksa juak mek duak ngangkut nya..untuk memudahkan urusan..tapi lom juak selesei keja-keja tok...hurm....bila la nak selesei tok....?

bila mek ngenang balit kronologi kehidupan mek setaun tok..hurm....banyak benda unexpected happen..oooppkos yang paling mek sik sangka...kitak la...mek masih sik cayak agik aie....hurm...

mek cuba untuk adjust hidup mek nektok..mek tuk pelu masa....tapi...mek harap mek dapat lalui idup tok dengan kitak jadi penjaga mek..walaupun jasad kitak sikda..tapi mek tauk..kitak sentiasa melindungi kamek nak....yalah mek cayangggg kitak....hehehe

esok mek pelu ngato benda tok bena-bena..polah checklist bena-bena..sik palak mek pening ngato hal tok...wish me k.....

bah..mek nak sambung molah keja lok...lak mek nulis gik....

cayang kitak.....

salam~

love_piece

Thursday, October 14, 2010

dear daddy~2

salam...

baruk kak ngato hal makan- 3 tek..hurm..kepak..kepak..kepak...rasa apa jak....walaupun sehari-hari kat luar...semua benda lom setel-setel agik....ada agik benda lupak dipolah..esok terpaksa molah checklist bena-bena eh...sik larat nak kuang kuit dari kuching ke semarahan agik...hehehe..kuat komplen kmk nak?...mun kitak ada..sikda kitak komplen kedak tok nak...?...besalah en...hehehehe

hari tok..cdak umah mala jak col....nang manas mek tadi..sik mek tauk kenak mek pemanas gilak eh..mun ada nak sik betul depan mata...mun ada orang maksa mek eh..ngarah mek molah benda tok..benda ya...lalu manas lah kamek..kenak ooo?...sik pandey berubah perangei kmk kowh..kengkadang rasa bersalah jak melepas kemarahan kamek ya dengan orang lain..tapi yalah...sik pandey mek nak kontrol...mun kitak ada..mesti kitak nego perangei kmk nak?,,,hehehe...sikpala.....kitak nego mek dari jauh jak lah oooo.....

kamek kak pergi opis kitak tadi.....terselap mek ngan kitak kowh....lalu tercarik-carik mek keta sg kitak..hehehe..tapi yalah tek..ya kenangan kmk ngan kitak jak bah....setiap kali mek nangga keta 4-wheel...nang terkenang mek ngan kitak....mek pergi teck kong tadik nak....pegi scr..lalu bena-bena terbayang ngan kitak..paduhal banyak benda ..banyak tempat yang menyebabkan mek terkenang aih....tapi yalah...apa jak yang boleh mek molah..nak meluk kitak...kitak dah nyaman kat cnun...yang mampu mek polah..mek sedekahkan AL-FATIHAH jak ngan kitak...and YASSIN jak k....tetiba mek rasa rinnnddduuu gilak...gney mek nak balit cnun tok?....hehehehe...

mek mala madah ngan mak..biarkan kitak pergi..redha jak dengan pemergian kitak....tapi ya di mulut mek...dalam hati mek..YA ALLAH...rasa apa jak..pandey mek madah gia..tapi mek pun sama juak ngan mak...ney dapat nak lupak kan kitak....rasa sik puas gik mek nak bermanjak ngan kitak...sik cukup gik nasihat dari kitak....banyak mek mek pelu bimbingan dari kitak..tapi yalah tek..TUHAN lebih sayangkan kitak bah.....

bah..malam tok banyak gik benda mek pelu urus...esok hari gik...doa kan terbaik k...mek sentiasa sayangggg kitak.....

love_piece

Wednesday, October 13, 2010

dear daddy~

dear daddy....

sekarang baruk mek rasa gney keadaan bila kitak sikda,...semua pelu mek urus kedirik..nasib ada nana...nak harapkan cdak lain...macam sik leh diharap...kitak macam tauk-tauk jak kan...kitak nak pergi jauh...hampir semua benda kitak dah simpan siap2 dalam folder....rindu mek aih ngan kitak....tetiba jak mek rasa kosonggggg gilak...eerrmmm...mek tauk nektok kitak gik masih dekat dengan kmk....sikpala...mek paham juak bah...dah lamak kitak nanggung nak.....

esok..mek nak urus hal kat tempat keja kitak...hal hospital kitak...tadik nasib ada mamat...ya allah...bila mek nangga mamat..terkenang mek ngan kitak kowh....terasa dekat mek ngan kitak.....terubat juak rindu mek ngan kitak....

mak nampak sedeh jak kowh...tedah nangga...dahla nya rapat ngan kitak...tapi sikpala...dah tugas kamek gik jaga mak....sikboh tak risau..mek ada..nana pun ada..waima nana ya ekot angin nya kedirik..tapi mek tauk nya boleh diharap....hehehehe....lagipun wo ilot ado wak nolong nangga mak bah...plus sik lamak juak kamek kat cnun...mun mek dah transfer ctok lak...lak mek jaga mak bena-bena....mek nak tunaikan janji kamek ngan kitak duak dolok....

bah..ya jaklah dolok owh...

love_piece

Tuesday, October 12, 2010

i miss my daddy...

bapak aku baruk jak kembali ke PENCIPTANYA...tanggal 11.10.2010..pukul 1,30 petang...

YA ALLAH....betapa sedihnya perasaan aku time ya..tuhan jak tauk...aku madah aku redha dengan pemergiaannya..tapi hati ku tok....entahlah...i have to be strong for my family...because im the eldest...akulah ketua keluarga menggantikannya..akulah punca pencari rezeki kepada keluarga ku selepas tok....tapi aku sik tauk mampu kah aku melakukannya selepas pemergiannya?..i'm not ready for this...tapi aku tauk setiap yang pergi akan kembali....

back home....i can feel him everywhere....nya macam ada di setiap sudut dirumah tok.....macam sik cayak jak aku kinek tok bergelar anak yatim....YA ALLAH...kuatkanlah semangat aku.....

gosh..i can't write anymore...the tears keep coming......


love_piece

Saturday, October 2, 2010

daddy..plz get well soon..

malam tadik....aku terkejut bila dapat sms from my sis saying that my dad is hospitalize....

rasa nak gugok jantung ku maca sms ya.....sik tauk ku perasaan aku time ya..mun dapat..mok jak aku terbang terus ke kuching...if only i have superpower like superman.....tapi..hakikatnya aku hanya manusia biasa....

dahla time ya aku nak kuar ngedate..(boleh sik ku masukkan unsur2 sebegini?)...

mula-mula aku piker...malas nya nak kua...tapi lekak ya..aku dah janji dah ngannya...hurm..leh juak ku release tension tok....mun dok umah pun bukan leh polah papa nak?...(jaik nya akal)

then tengah aku berjalan2 ya...my mom said that my dad in icu..YA ALLAH..rasa nak leput aku time ya...siyesly...malam tadik aku rasa antara kua and sik kua jak....aku keluar...tapi hatiku sik ke sia....hurm...

daddy..please get well soon....i'm soo soory i can't be there with you....that's why i don't want to be far from u and mommy....huhuhu...(crying mode activated)...

love_piece

Friday, October 1, 2010

dilemma~

siyes ku dalam dilemma tok..suddenly ku sik rasa aku ada feel ngannya..aie..kenak nya boleh ilang dalam sekelip mata tok....we two baruk jak started..but then..baruk jak berjauhan sekejap...the feeling is not there anymore..WHY...WHY..WHY...??????????

aku sik tauk kenak...at first..time nya nak usha usha...bukan main gik...sms non-stop...and so on..at that time...aku rasa nang happy la....at least i have someone to share something kan...eerrmm..then...sikda piker panjang..aku terus say YES bila nya proposed....hurmmm...then mek org start berjauhan....SIYESLY ..time ya..aku wish nya akan jadi macam yang aku maok...aku maok nya sms me..call me ...or even chat wit me...hahaha...tapi...habuk pun tarak...sms...bila aku start..ya pun sik panjang kedak zaman mula-mula...then baruk 2,3 igek sms...nya ilang gia jak...GERAM!!!!...nak call?...hurm macam 2,3 malam jak b4 sleep..then..nya MENGHILANG!!!!!!!!!...AGAIN...then..i'm the one who TERHEGEH2 nak cal...even nya SAKIT..aku tauk dari orang lain...wah...macam sik guna jak aku bergerek kan>?!

and now..aku nang sikda MOOD ngannya...aku GERAM tahap gaban ngannya...nya slalu ilang bila aku mengharapkan nya sik ilang...hurm....
and aku nektok carik PENYAKIT agik...kidda rapat dengan one of my staff..gosh...jaikkan aku tok...hurm...but IT'S MY LIFE..im free to do anything that I WANT....GO OUT WITH ANYONE that i wish..and have a good time with SOMEBODY that care for....hurm.....kenak aku jadi makin jaik tok....

dear...sooo soory...i don't know by saying YES is a wise decision for u and for me..it just that i don't feel that 'feeling' anymore at this point ..maybe the distance is the problem..,or it's me the problem....i JUST DON'T KNOW.....

love_piece

Friday, September 24, 2010

current status...

currently...pinggang aku sakit..badan aku sakit..belakang aku sakit...and my DEAR PUN SAKIT...haiya...semua sakit2 tok..sakit berjangkit ka?..hish...mintak simpang malaikat....

aku keja..dok lam bilit jak..hahaha...apa la nak dipolah ku tok..siyesly..im CLUELESS....cis....ney la aku tauk apa nak dipolah...in term of social interaction...YES...im FAIL at this situation...gosh...i hate the feeling..not the person...but seems like everyone is not showing their true colors...in which..I HATE IT SOOO MUCH.. HYPOCRITE...

hahaha..btw....tonight...i'll be heading to KL...my DEAR spell it KEHEL...hehe..sweeett...but sadly...he's not going to join me...KIDDA SAD LA...but what to do...he got MORE 'IMPORTANT' works..to do..aiya...IM NOT IMPORTANT TO U MEH DEAR?....hish...

and some conflicts happen today..don't want to think too much of it..let it go la... enough with all the work problems that i've faced...,i don't want any troubles k....thou si LENKA sings..TROUBLE IS A FRIEND...but noo...hehehehe.....

Wednesday, September 8, 2010

raya seorang perantau

dari jauh..ku titipkan salam lebaran buat keluarga, sahabat handai dan kenalan-kenalan ku yang berada di seluruh pelusok malaysia...(ayat~_)

hurmm..kali pertama beraya sebagai perantau...YA ALLAH..rasa apa jak....actually ku xdalah rasa gney-gney gilak sampei nak ngempas dirik ka apa...cuma rasa sedeh sikpat nak beraya bersama-sama keluarga dan kawan-kawan ku di cnun...ney ndak dik..cdak yang tinggal jauh pun dapat beraya bersama...aku tok?..hurm..dugaan dugaan.....

sempena raya tok juak..aku actually ada plan dengan kengkawan perantau ku juak..cdak tok berselerak jak kat semenanjung malaysia...tapi last minute ..aku sik jadi nak join..bukan apa beb..penat, sikda cuti and aku rasa nak bersendiri di hari raya tok..entahlah...sikda feel ku raya tok kowh...because of what i have now..i have sacrifice alot of things..include my feelings...but what to do..sebab aku penah madah ngan kawan ku pun..."u have to sacrifice something to gain something" (aku petik dari cney ndah..aku pun sik ingat)..tapi yalah tek..terkenak ngan aku pun....

so sempena raya yang sik berapa nak raya tok juak...aku plan mok memasak jak lah...
rasanya aku nak molah nasik beriyani(i love it)...ayam masak merah..and pencuci mulut apa-apa jak lah..hehehe...rindu ngan rendang and ayam kari my mom...n kelupis..bt what to do..ku balit kelaklah ku suh mak ku molah..hahaha..k lah..ya jak for now...lak ku nulis gik ke...

salam sayang dari perantauan...huhuhu
SELAMAT HARI RAYA..MAAF ZAHIR DAN BATIN..HALALKAN MAKAN MINUM AKU K...

love_piece

Thursday, September 2, 2010

new life, new environment, new feeling, new perspective

wah...such a long..long..long vacation oooo...hehehehe..it's been a while lah...but just want to share something with you...ehem..ehem

first, after a long,hard,sweet, memorable journey i spent together with 24 sabahan and sarawakian colleague ..now it's time for be to be transferred to new PT...temporary before being sending back to Sarawak....hurmmm....so many story to tell...but kudrat aku nih dah tak mampu dah nak mencorakkan yang lebih panjang...lols

firstly..nektok aku dah kat Kuantan Pahang. maybe for 3 months..maybe more..or maybe for a year..tapi aku sik sanggup mok lamak-lamak ctok..serius aku sik sanggup..waaaaaaaaaaa..i miss my house..i miss my tilam..i miss my cat(ek?)..i miss my car..i miss my parents/family..pendek kata i....miss...everything there!!...

it's hard for me to adapt my self with their environment and work and social style....too different...sarawakian..they are more open in social ..i mean..bot that too socialize...but..the difference it quite big...eerrmm...don't know how to describe the differences ....but once u are in,.then you know...hehehehe

that's why i miss sarawak....lols..not trying to be bias or what so ever...jangan tegal tok aku kenak apa-apa kesalahan..cuba menyampaikan apa yang aku rasa bah..maybe as time goes by...pandangan aku akan berubah....tapi nektok apa yang aku rasa aku luahkan...terpulang jika anda tidak setuju dengan pendapat saya....individu berbeza kan?....

my roomates are ok..fine..chiils.....jak..hahaha

and my dear pun ok..tedah ngannya....hope nya kan endure la masa-masa genting tok...same goes with me lah dear ooo......cayanng u!...

ok..till then...
adios...

love_piece

Friday, August 20, 2010

coretan dari seberang~

assalammualaikum...

aok....aku tok....eerrmm..bila di tempat orang..haruslah pandai menjaga perangai dan kelakuan..bertindak mengikut kesesuaian dan keadaan...itu yang dapat aku simpulkan selama hampir seminggu melayari kamus hidupku yang baru...

mereka yang memandang akan merasa bangga, cemburu barangkali...namun bagi orang yang mengalaminya....perasaan bercampur...ya...aku bersyukur jika ini takdirku...namun...jauh dari lubuk hati...kegelisahan yang teramat, kerinduan yang teramat, ketidakpastian yang terlampau...mental dan fizikal ku sedang diuji hebat....bagaimana harusku terangkan?..jika aku sendiri sukar untuk mengerti?

entry kali ini ku tuju khas buat teman-temanku yang mungkin menunggu bingkasanku dari seberang...

buat teman,

aku disini masih lagi bernafas udara yang sama seperti kalian...berpijak di bumi yang sama seperti kalian..cuma mungkin koordinatnya berbeza jauh...hehehe...khabarku...aku kira baik-baik sahaja...walaupun makanan disini membuat perutku memulas hampir setiap hari...aktivitinya membuat aku hampir jatuh sakit..dah mungkin sedang menanti sakitnya datang...perhubunganku disini membuat hatiku berdebar-debar setiap kali mengungkapkan kata...kenapa?...terlalu banyak kejutan yang ku alami...sampaikan aku sendiri sudah jemu untuk berdepan dengannya..biarlah...jika aku disuruh..aku buat saja..pandai atau tidak..berpengalaman atau tidak..itu belakang punya cerita...yang penting..aku buat saja..asalkan ianya tidak melanggar norma yang ku pegang selama ini....

ku kira...inilah pengalaman yang paling bermakna, menyakitkan, mengembirakan, mencabar dan mencabar iman..selama aku bergelar manusia.....kenapa? tak percaya..bah....cubalah kalau kalian ditempat ku...mungkin kalian memandang dan menerima nya dari perspektif yang berbaza..namun itulah yang aku rasa....

namun insan yang bergelar aku tidak mungkin menyerah kalah semudah itu, biarlah disindir, biarlah dibuli, biarlah dicabar, biarlah dipandang tidak berkelayakan, biarlah dipandang kerdil dek kerana fizikal ku, biarlah dipandang serong dek kerana penampilanku...aku tabah mengharunginya....aku akan cuba..dan cuba..dan cuba sehingga aku berjaya mencapai apa yang aku idamkan selama ini....ku kira, jika aku berjaya dalam dugaan kali ini....ianya akan menjadi petanda aras kepada kejayaan ku pada masa akan datang...

pok:
gney mek nak madah oo....orang nangga kmk dari luar..orang akan rasa ..aie..best eh nya...tapi yalah tek...bila dah mek merasa..YA ALLAH...kuatkanlah imanku....sungguh besar dugaan mek hadapi tok pok..tiap-tiap hari ...masa mek sentiasa penuh dengan aktiviti..mun aktiviti jak mek gik dapat terimak..tok..mental mek dicabar juak kowh..emosi mek terganggu..bukan dari cdak tenaga pengajar..malah peserta pun gia juak kowh...kenak owh?..mek tauk mek sorang jak gred 'cikai' kat sia bah..dahla the only ompuan gik ya..pelu ka nyindir mek depan2 orang and tetamu jemputan gia gilak? sungguh pok..mek kecik hati, sakit hati dengan cdak...bila cdak salah lak nak..tenaga pengajar mandang kedak sebelah mata jak..tapi bila mek salah sikit....lalu diheboh..arup bulak ke seluruh dunia...peluka? kebaikkan yang mek polah before tok sikda langsung ditangga...sedeh mek pok...mun gitoklah nilai yang harus mek bayar untuk benda tok eh..nang lah..speechless mek aih...

mek eran juak..pelukan bila mek madah mek berdegree kedak tok..cdak lalu molah muka sik puas hati..deskriminasi na juak eh...tolong lah..bukan aku tergila2 gilak merayu begei org gila mok benda tok...mun rasa aku sik layak..why me at the first place? down mek kowh..sesungguhnya mek down gilak...belum gik kisah dari cdak lain gik.....

pok..entahlah..berdoa jak mek mampu mengharungi cabaran tok sampai ke penghujung...mek terlalu exhausted dah tok....badan mek dah rasa sik mampu gik nak nampung semua tok...mek orang xda rest langsung..apa guna tdo gak 4 jam if sebenarnya 4 jam ya untuk revision?

mek sa ya jak lah untuk masa tok....i have to make my self sleep..if not...there will be spies here and there...watching us 24/7...nonstop....hurmm...



love_piece

Tuesday, May 4, 2010

pesta benak

video

okie..okie...yes...akhirnya aku ada kerja mok dipolah..huhuhu..waima bukan 'bekerja' tapi...atleast i got sumthing to do rather than dok umah menghabiskan beras jak..kan..kan...but for this entry..i will not story da mory about that thing...hehehe..dah nangga video di atas..dan semestinya anda sudah membaca tajuk entry ini? boh madah belum..ya nang ketara la pembulakan yang terover gitu...lols...

alkisahnya tek.....

supposely...my trip to SRI AMAN for PESTA BENAK...with my kazen mazen...and tunggai menunggai...bermaksud..NORDEN, NANOT,GLAH AND ME...and also noden friends/coworker...ROLAND...

tapi disebabkan benak stat sama ada awal gilak..6.30 pagi and 6.30 petang..so....plan di batalkan...tetapi...aku tek..kotan nang tukang berjalan..almaklum tahi lalat banyak dikaki tek nak...bila jak ku dengar bapak ku nak pergi ke sri aman nangga benak...apa gik..nang ngekotla kejanya ndak..hehehe...waima bapak ku madah sehari2 nya kat sia..cos nya mok nangga kawannya bertandin SKI ENJEN PAM...hehe..nya ala-ala jet ski la..tapi nya make enjen pam...and badannya diperbuat dari kayu...

aku sepatutnya pegi ngan noden hari SABTU...plan bapak ku pulak hari KHAMIS...b4 plan dak noden...so..suppose aku akan pergi DUAK KALI nak?..tetapi seperti yang ku duga..plan noden mungkin tidak akan berjaya..(firasat aku madah macam sik jadi pergi jak noden tok..hehehe)..so aku pun ekot jaklah trip bapak ku tek...siyesly aku sik penah nangga benak..ya ku skalo gilak nak pegi ya...and trip ya..ME,DADDY.MOMMY,UNTIE NONA,UNCLE WAN...hehehe..the five of us started our journey as early after sembahyang subuh...balit dah malam baruk balit...lols...

so perjalanan yang memakan masa 2 jam setengah...mek org sampei ke sri aman around 8 sumthingla...having my bekfast at kedai mamak...huh..bukan main mahal gik makanan kat kedey ya..suka suki jak nya ngecaj...dahla mun nak makan tek nyaman and servis ok sik juak apa...SERVIS LAMBAT, KEADAAN KEDEY SIK BRAPA NAK BERSI,PENGENDALI MAKANAN SIK PAKAI ATTIRE/KOD DRESS SEPATUTNYA, dan paling penting MAKANAN SIK NYAMAN...HISHHH...bencik ku~aku just ngerucei nak makan mak ku jak.sik berselera aku makan makanan kat sia...aok..aku nang pemilih..tapi pemilih aku...kenak dengan tempat and adab...cey...ayat...

then..bila mek orang sampei kat tapak pesta setelah berpusin carik parking (bapak aku park jak ketanya kat tepi kedey cina ya jak...hahahaha)...mek orang terus stat nangga tandin ski enjen pam ya tek..almaklum nak support team kampung tek nak..hahaha...neway..uncle aku ya ketua pengurus cdak team ya..hahaha..ya baruk aher jegok team..sabar jak lah...hari panas...nang panas...time mek orang nangga ya..baruk jak habis pusingan pertama...ada 5 agik pusingan b4 final..nang lamak...huh...dahla dah awal kenak warning sik boleh suruh balit awal..cos mun balit awal..sik dapatla nak nangga benak ya..adoh...terpaksalah bertahan tok...

well..lekak abis pusingan pertama ya nak...my dad n uncle dah sik tauk cney tuju agik..mesti gago ngabas team kampung ya...me, mommy n auntie terpaksala terkayo-kayo dengan area tapak pesta ya k ngabis masa..and me?..hahaha...sambil cdak duak berporetz...aku maca HARRY POTTER AND THE PHILOSOPHER'S STONE...lols...klasik sik buku dibaca ku?..lalek lah..janji ada benda k baca daripada aku join sekaki cdak berporetz dan membuang masa gia-gia jak nak..hahaha...

tengah hari mek orang spent masa kat KFC jak..hahaha...actually aku just takut nak makan sia..takut sik nyaman agik..(kan dah ada pengalaman pagi ya tek nak) and takut makanan nak dijual sia (kat area2 pesta ya)...eerrrmmm...sik brapa nak selamat la...lols...aku takut ba..nektok macam2 jak penyakit yg muncul...bukan lalu nak nuduh cdak..NO..it just my preference bah..hahaha..plus mak ku suka ngan KFC juak bah...sama jak ngan auntie ku ya...me?im not KFC lover..hahaha..ku minum ayek jak sia kowh....

kak abis makan ya teknak...mek 3 mak n antie ku berjalan..raon2 rah pasar sia..nangga nak k mbak balit kampung..haha...sak jak sik gney-gney...mak ku beli kuih jak banyak-banyak..cdak berjual kuih kerin ba...nang mak ku suka..haha..nang berkaol eh..bukan k makan dirik jak..k berberik ngan dak kampung..dak famili..ala..kedak buah tangan tek ba..padahal dari sri aman jak pun...sik paham ku ngan mak ku tok..aku ekot jak nya..janji nya bahagia..hahaha..

lepas menghabiskan masa ..sampeilah saat dan ketikanya benak nak datang..wah..aku nang ngecop tempat kat depan sekali rah area grand stand ya..lols...besala..loba tek nak..adalah beberapa minit nya aher daripada masa yang dijangka..tapi..lekak ya...ya ku nangga nya muncul...wah lam otak and hati ku:

~ aih...nebes eh..gney ndak ka rupanya?
~ aih...dah nak sampei dah benak kat depan mataku...nebes-nebes..
~ oo..gia lah rupa benakya..nang tersasar jauh dari apa yang aku pike selamak tok

aku nang siyes sik penah nangga benak until that day...lain daripada apa yang aku mejin bah...and glad that i have opportunity to witness such a beautiful thing..hehehe...

klah..kepak dah tok..esok mok bangun awal...

p/s:ku tauk video ya siklah vahgah ney..hehehe..just enjoy jak siapa2 yang mok nangga...plus ku gune enpon murah jah bah..hahaha..belum berdu gik nak meli cangihmangin...hahaha...selamat berjumpa lagi....tatata

love_piece

Tuesday, April 27, 2010

suatu subuh di epot

okie..okie...

pagi tok aku nganta debby ke epot...nya nak pergi ke miri untuk interview kpli. lekak ya mok 'never return back to kuching' katanya pun..mok balit lawas terus tek konon..sik tauklah bena ka sik si debby tok...bukan pat cayak gilak nembiak ya..hahaha

tepat jam 4.30 pagi, aku bangun pagi. terpaksa bangun awal, sebab flite nya kul 7 pagi. gila awal~
then lekak berkemas segala, kul 5.00 a.m aku geraklah dari rumah, kepak bapakku beraleh ngan ketanya cos ketanya ngadang keta aku...huhuhu..tapi bapaku nang bangun awal pun..sik kisah gilak la...hahaha...
dengan kelajuan sedang-sedang, ku driving mengharungi keheningan pagi...nyaman jak sa nyawaku driving...almaklum jalan lom stat jam gik...orang gik lena diulit mimpi..hahaha...aok..before ku gerak dari rumah..ku suruhlah deb tek ready jak..tauk ku debby ya ndak tentu arah jak perangeinya...careless bah..mudah nak lupak tok lupak ya...careless aku..careless gik nya...~

nak dijadikan cita tek nak...

sampeilah aku ke rumah sewa debby tek, lekak ya nunggu nya mungah barang nya tek...dah ready mek duak tek....dah gerak dah keta aku tek..tetiba nya nanyak

"da~ manabah telepon saya nih?"

udah..udah..dah stat dah debby tok ngereco...habis berbungka semua barang...ku madah..ko lupak kat umah nak deb, nya sik ngakuk..madah dah dikahnya lam beg nya..lekak ngecaj tek..dah habis semua barang dan beg dibungka sik juak ada...last-last..nya madah

'sikpalah da...kita gerak jakla."

so mek duak tek gerak lah menuju ke epot...gik masih bingong ngan handphone nya tek....dahlah anak ya sik ingat no telepon bapaknya..family nya..adik kakak nya..tauk x no siapa di ingatnya...mesti tak orang tauk nak....GEREKnya kowh...ya baruk kita..banyak-banyak no di dunia tok eh....no family di lupak....tegal susah gilak nak ngingat..no GEREK...adoi~..speechless...

masih gik cuba nekan no bapaknya and kakaknya kat telepon aku tek...dah mek orang sampai ke raounabout bdc-epot...tetiba nya madah gik....

"da~saya lupa passport saya da...macam mana saya mau balik lawas nih?"

okie..okie..tok memohakan aku tahap maksimum...huhuhu..ngenang kawan...aku takutnya lalu sik balit lepas dengar aku ngerepak dak tentu ala lak...maka sik sampei 5 minit gik nak sampei ke epot...terpaksa lah aku balit gik ke rumah sewanya...dahlah cdak rumah ya tido mati, sik dapat digerak-gerak, nya sik ada kunci rumah..gney tok?

yalah aku lalu ngembak keta sik ingat dunia...nebes juak takut papa berlaku..tapi dah ngenang kawan..terpaksa juak lah tek..maka sik sampei sejam gik flite nya berlepas...
dah mek orang sampei ke sia tek, dah berdekik dah tingkat empat..baruk nya madah

"da~kunci beg saya terlupa dalam kereta. macam mana mau ambik passport ni?"

ok...sik pandei gik ku nak manas, dah nak sampei tingkat 4 ..terpaksa turun gik ke debah..ngambik kunci beg...nait balit ke tingkat 4...dah kat muka pintu..cabaran bermula....
ngetok ngoncang umah pintu sampei cdak bangun......

dah kedak orang gila/ along ngutip duit ..hahaha..akhirnya kawannya bukak juak pintu...tauk sik apa yang terjadi sebenarnya?...jeng jeng jeng..

telepon..

telepon-so-called-confirm-di-kah-kat-dalam-beg-tapi-sik-jumpa....

telah dijumpai..di tepi tempat nya ngecaj handpon nya tadi...BOLEH XXXXX???

passport-so-called-lupak-dalam-beg-kat-umah-sewa....

telah dijumpai berada di dalam beg yang berada di dalam keta...maknanya...NYA SIK LUPAK!

ari dah aher....jam dah aher..mek orang sampei ke epot dengan rushing gila-gila..terpaksa berekot dalam epot kotan sik mok miss...lepas ya..nangga barisan orang nak check in ya panjang nak mamp#%...terpaksa juak lah ku nemannya tek..mukanya nang dah bingong dah..aku agik bingong..huhuhu....interview penting itew~~~~~~~~

dan ahernya..cita tok HAPPY ENDING~~~~~~~~~~~

nya dapat nait flite...perjalanan nya ok..kinek tok dah kat miri...gago nak ngecop cgek gik surat nok lupak dicop..boleh x????..ria bila ku neman nya ngecop..sik ngecek bena2 nak ni yang belom dicop...susah ku madah nembiak ya....

DAN AKU?...


balit umah..bekfas jap dengan nasik lemak dibeliku kat tepi jalan ya..then mak ku madah nya busy molah sagon.terpaksalah aku terus ngemas rumah, nyesei barang,nyampu...nga-ion baju adikku..dan macam-macam lagilah tugas-tugas housewife pelu ku polah....las-las...



aku TERTIDO...kotan kepak gilak..hahahaha....


ok..kepak dah ku bercerita...mok molah cucur udang gik tok....(nang housewife berjaya n bergaya~)

love_piece

Monday, April 26, 2010

syuuhhhhh...syuuuhhh..go away...

okie..okie...now im in a mood that i don't want to..haiya....

having no proper 'job' at this moment...make my brain working on silly thinking....huiishhh..not that 'silly' k ok...things that i have done and when i think back of it..make me hate myself more...more..and more..haiya....

aih..kenak aku pelu mike benda ya..udah-udah gik...ke aku yang over gilak mike sampe kesia sedangkan nya n cdak nya sik terlintas pun maok terpike benda ya..haih...please..please..udah-udah gik....

love_piece

Sunday, April 25, 2010

to u

after that long conversation..the bla..bla..bla...

i know i can't change the situation..nor helping you feeling better of it...i just hope that you can get through it...it maybe takes times...maybe longer that you thought...but deal with it..i know you can do it...




love_piece

Thursday, April 22, 2010

aih..jiwang lok~

okie..okie..

mood jiwang aku tok...jam kat lappy ku nunjuk kul 2.06 am...(jangan ditangga jam aku post kat debah ya..pembulak ar..aku pun sik tauk kenak nya ting tong..kedak tuannya juak dah..)

banyak benda dipike..ya ku sik pat nak tdo tok..aih..ada gik kes pike memike..ney nak molah...selagik aku tok idup..selagik ya utak ku berjalan...even nak g makan pun ku mike apa nak k makan nak...yah..makan juak ku sebut...

aok..berbalit ke tajuk entry ku ..jiwang~..ko perasan kat sebelahya..nok berbunyi-bunyi bila ko bukak page tok..apa perasaan ko dengar bunyi-bunyian ya..

1. aih...lagu tok eh..(lalu terkenang masa silam..yerdeh...)
2. aih..lagu apa tok..sik penah dengar pun...(kacak juak bunyi nya tek)
3.aih...lagu apa tok..sik penah dengar pun...(nang sak ati ku dengar lagu tok..entah papa ntah..)
4. aih.....(sik tauk gik pa nak dipadah)

so..tak urg masuk lam katogeri ney?..hahaha..mun aku la...aku masuk lam kategori no 1 wei..hahahaha...lagu jaman ku skool dolok...skool rendah ku sa....(aih..dah tua dah ku tok..)..nang layan lah lagu-lagu tok...eerrmm...semadi mata ku sik pat nak tdo tok nak..yalah ku merapu jak lam blog tok...

actually aku jarang molah entry lam blog ku tok..(waima sik sejarang nembiak u-noe-who-u-are..hehehe)..tapi mun aku dah datang antu rajin nya...dalam semalam ada 2-3 igek ku hapdate sekali gus...hehehe..mun datang antu malas ku...berminggu-minggu sik berhapdate...ney nak molah..ku tok mostly keja k mood...aih..mood itew penting ya tuan puan adik kakak makcik pakcik kazen mazen...heheheeh..tugai-tugai...balo-balo...dah..lalu melalut..

k lah..udah gik ku tok..ndah alah-alah...

love_piece

interview part 2

okie..okie...

tok semasa hari kejadian....

interview tok ado empat orang jak....aku tek the one and only gurl yang dapat panggilan interview yo..ku pun eran kenaklah hanyo aku jak pompuan yang dapat..mako time ac yo banyak do jak ompuan..aih..aih....eran mek kowh....
kakyo tek nak...aku tek g interview yo ngan kawan ku namo debby...nyo tek skalo nak ngekot bukan skalo sik penah nangga orang g interview..tapi sebab nyo tek ado urusan sri paduka banginda tek nak...tapi sebab tek nyo ngekot aku..terpaksolah nyo nanti sampei ku abis interview baruk pat selesei hai nyo...hehehe

mulo-mulo...

before mek duak masuk ke opis yo tek nak..ari gik awai...so...g lah mek duak minum tek...
kakyo...pegilah mek duak ke opis yo tek..nyo madah tingkat duak..so mek duak pegilah ke tingat duak...sak jak aku terkial2 nak berjalan..tapeh ku sempit lah uak ikit...kasut ku tumit nyo tinggi uak ikit...slim wak ikit tumit nyo yo...hehehehe...(tapi pakaian ku time yo nang decent ok..bak kato cezen ku tek...sikboh vogue da vass ..yolah aku meminimakan segalo2 nyo....)

sali nangga..salah tingkat ndah dipegi mek duak..nang slack lah alamat yo..padahai tingkat satu yo pok....sik kan nyo sikpat bezo tingkat satu ngan ground floor. sikpat bezo ground floor and first floor..sot...yah..cgek hai dah..waima hai kecik..

kak yo tek nak...masuk mek duak lam yo..ok...duk lah mek duak kak kerusi yang disediakan...dalam yo tek selain dak staff2 sio..ado duak orang candidate yang dah sampei dolok..eerrmm..duak2 laki..duak2 dah sangat dewasa..a.k.a tua...(dah berbini beranak pok..nok sorang yo pun dah boleh tahan tuo wak...)

ok...mulo-mulo ok jak ku tangga nyo duak yo....then..masuk gik sorang candidate tok..pun dah berbini juak..anak duak gik yo...tapi nyo tok ok kit..pendiam kit la...

then mek orang disuruh masuk lam bilik tek....ooo group interview duhal...aku dah bergetar2 dah tok...ilek..ilek..te ku pun~

masuk lam yo..perkenalkan dirik memasing...ok part tok..mun bm bahagian perkenalkan dirik ngan aku ok...tapi mun part madah aku pun fyp..haruslah aku speaking da boom tek nak..bukan ku nak riat jauh sekali nak bangga..tapi hakikatnya mun ku speaking da bm..semuanya tunggang langgang kowh pok...ndak juak ku nak malukan dirik ku sio....so..ku tanyaklah ngan panel yo bait2...madah boleh sik aku speaking?...then nyo madah..."owh..itu bagus lagi~"

ok..now come the very hard technical soklan...ditanyak nyo pasal bendo2 nak sangat teknikal...siyes aku dahla bukan major bidang tok...nang aku sik tauk papolah soklan n jawapan2 yo...cgek soklan pun aku sikpandei nak jawap...ado nembiak sorang tok jak major bidang tok..nyo jak pat jawap..tapi sik semuo lah..cgek jak nyo jawap betui..nak lain salah juak...hehehehe....mek nak tigo orang tek..nang hampeh lah....

ok..tok sampei soklan paling ku sakit ati..bukan sakit ati ngan interviewer..tapi sakit ati ngan org tua sama interview ku tok...

me: sejujurnya..saya tak pernah pergi ke rumah panjang....

interviewer:biar betul...awak orang sarawak tapi tak pernah pergi ke rumah orang panjang? saya orang semenanjung pun pernah pergi (ney ndak la..dah kejo ko..mun bukan kerano tuntutan kejo sikdo ko mok pegi umah panjang..kato ku lam ati...)

org tua ku nyampah: aih..kitak sik penah pergi rumah panjang?sikkan rumah panjang kat taman budaya pun sik pernah pegi?

ok..time tok kemanasan ku dah sampei ke kemuncak..time yo turn aku..tetibo nyo menyampuk..very da rude this old guy!...and soklan nyo yo..nak nak menjatuhkan aku..peluka ko nanyak soklan ngan aku gio?..ko yo interviewer ka? pohai ko tetibo menyampun when it is not ur turn to speak..fool!

then aku jawap balit....

me: rumah panjang kat taman budaya ya ney nak sama ngan rumah panjang untuk tuntutan kerja tok...in the real situation, rumah panjang yang bakal kita berdepan very da mencabar..perjalanan nya sangatlah mencabar..rumah panjang kat taman budaya ya untuk pengunjung ok....untuk aktiviti pelancongan..jangan nak samakan dengan rumah panjang kat sinun...
(ok...aku tauk ku emo kat situk....tapi ado ka nyo nak samokan umah panjang taman budaya ngan umah panjang kat anto ulu2 nun...anto nak susah dipergi nun...gilo apo....bukan apo..waima ku sik penah menjejak kaki ke sio..aku tauk real situation nyo..cos dak cezen2 aku penah pegi sio...and ado cezen aku ngaja gik kat area2 sio..ofcos i noe bebeh...i just wanna be honest that i've never been there...bt that does not mean that i don't noe the real situation..yah brapo kali ku ngulang?)

then ko tauk gik apo dipadah nyo...

orang tua menyampah: ko orang bandar nak la....

yah..yah..double trouble orang tua tok..dah dimula ku mukadimah aku yang aku madah aku tok orang kampung tanjung bundong...kampung pok..kat semarahan nun...nang kampung ba..sikdo ku ngakuk ku orang bandar kowh..tauk ku asai usul ku pun...waima aku dress kidak tok (kenak dressing aku tok?orang kampung sik leh dresing kedak tok ka?) ..aku speaking kedak tok..sikda la ku pandei gilak speaking da boom ..but bila masa yang sesuai dan memerlukan..aku akan speaking juak..waima tungang da langang...aih..kenak?orang kampung sik boleh speaking ka?orang bandar ajak ka yang boleh speaking? please la...aih...pening palak ku mike mentaliti orang tua tok.....

ya ku madah ngan nya

me: aih..mek orang kampung bah...(lalu diam nya)

then aku terangkan dengan interviewer ya dengan lebih lanjut

me:walaupun saya tak pernah pegi ke rumah panjang..tapi saya seorang yang suka travelling..saya pernah pergi ke miri dan sibu dan kebanyakkan tempat di sarawak dengan driving....i love travel and sightseeing. dan bukan saya tak nak pergi ke rumah panjang tersebut..tapi saya tak berkesempatan dan saya tahu bukan mudah untuk sampai ke sana. tapi jika diberikan peluang..im looking foward for it...dan bla bla bla ku explain....

ok..aku tauk ku tok ada emo sikit..tapi time interview ya orang tua ya nak ku sak ati..nya pun penah ndak ka pergi ke rumah panjang area pantuk nun..area nok anto sinun-sinun..lawa da jak nya..bencik ku....

ok...ado gik sebenarnyo yang terjadi time interview yo..tapi tangan aku dah sakit dah naip tok..lak..lak lah oo..usir-usir bah....

p/s:boh tak orang ado teraso ndah nak dipadah ku dalam tok..sikdo ku nak nyakit ati..nak ngecik ati sapo-sapo..tok berdasarkan pengalaman ku ajak bah..mun ado yang tersinggung rasa..terkecil hati..aku mintak maaf banyak-banyak..rayo tang umah...hehehehe...

love_piece


interview part 1

okie....okie....
hahaha..asak ati kowh...ney ndak dik...pat g interview....ecececece....nang suk ati ku..tapi lam yo juak ku raso semacam jak.....eerrmm..tok second interview ku kowh....bena la ta orang tua ya dolok....mun sikda rejeki ku nok satu tok..ado gik nak keduak lak..yah..kisahnyo bermulo malam rio tek...syok-syok ku layan fb..tang muli-muli jak sms dari pihak yang tidak diketahui muncul..aih..sapo ndak ka tok?dak celcom ka?no tang pelik jak aih..(kato lam ati ku tek)...cek..cek ku...

"RM0.00 XXXXX:Tahniah. Anda terpilih ke sesi temuduga jawatan xxxxxx. Sila layari xxxx sebelum xxxx2010.untuk maklumat lanjut."

yah..pio lah bunyi sms diterimak ku tek. mulo2 ndak ku percayak eh..ney ndak dik...sapola make sms jak madah pat g interview...tang pelik jak kowh..salu eh..k tepon ka..surat ka...baruk tang rupo formal ta orang..tok main sms jak..aih..canggeh wak tek?...

tapi lekak ku maco sms yo..ku bukak wak lah laman web sekian2...tapi sikdopun papo pasal bendo yo..aih..kenak tipu ka ku tok? kak yo..ku lupak kan ajak lah bendo tok..actually aku lekak pegi intervie yo rio..tapi lekak yo sikdo bunyi..and aku sikdo gik ngisik papo ngan company yo..kak yo tang muli2 jak cdak nyuruh ku pegi interview..ney ndak ku was-was wi supi...tandah jak dolok eh..kato ku pun gik..

beberapa hari kak yo..teringin gik ku nak ngecek bendo yo tek..bena ka..ke aku kenak bulak jak..cek-cek ku tek..aih..nang bena kowh....baruk jak ku lekak ngecek ado orang tepon ngan aku..ku ingat sapo tek..duhal dari cdak company yo tek..nak confirmkan tarikh n tempat ku interview...and this time..

asak ati pun..yo sigek hal..nebes nyawo ku..ndak pat dipadah gney nebes ku yo..tuhan jak tauk kowh...dahyo..lemah so nyawo ku nak pegi..bukan apo...bena ku raso excited..tapi nak..aku kak pegi b4 tok bah..raso excited ku yo dah lain...raso malas-malas jak ku nak study kowh...sik do semangat kate orang tue...yerdeh..kua slang mirat..hahahaha

ku padah ngan mak n bapak ku..setat mak ku berporet ngan su jang ku..then sampei ke telingo dak wo ku..yah..ku ingat mok seprise tek..acecece..asak ati orang tuo..waima g interview jak dah asak..lom mun dapat kejo yo...ney ndak upo nyo duak ka?..aih..aku tok gik bermasalah....demi ku nak jago ati org tuo ku nak..blaja juak aku tek..jangan ndak ta orang..lak nyesai ney pat nak gostan gik nak...yo upo ku nak blaja..fb sebelah...info sebelah..nak ni nak di blaja...?penin..penin..last2 ku melayan fb jak.. nang nyimpang la....mun bapak ku tauk..huh..mati pok~

kak yo tek nak..pegi lah ku nak bersiap pegi interview..lam ati ku ka...macam sik setel jak raso ati..actually ku raso ku macam sik cukup preparation jak....ati sik ke sio bah..nak madah ku sik suko kejo yo..sikdo lah juak..ku suko wak..apak ku agiklah suka..nang nak di idam nyo...aku ka..mano2 jak...kejo yo pun ku suka..kejo nak di interview ku rio pun aku suka...mano kato lah...

kak tok ku nyambung gik..tok lah kemuncak segalo cito ku sebenar eh..inciden geram ati ku bermula~

p/s:sorry make bahso kupun...asak ati ku nulis k bahso kupun..yah..yah..bahso jiwo bangso~

Sunday, April 11, 2010

aih..panas eh

aih..panas eh..bukan takat hari jak panas, hati aku tok panas agik..boleh sik jangan nak menyusahkan orang?! aih..panas bena dah hati ku tok. belom setel kes cgek dah ada gik kes cgek...umo setaun jagung dah ada hati dah...belum bekerja maka masih juak tiap-tiap hari muka sik malu mintak duit pun ada hati...boleh blah ar!!!!!!!!!!!!!! geram aku tok....leh sik ko nyah jak?aku dah kepak melayan tak org tok..siyes dah kepak.muktamat.

Thursday, March 25, 2010

kaktikkaktik...

kaktikkaktik...
apa maksudnya...?..hahaha..pelu ka aku madah?...xpat ku nak explain maksudnya coz aku pun sik tauk juak..juz pop out from my brain tek...
yarabi....pagi dah ari tok....pagi jemat....eerrmm..jemat dah oh...dah bertambah tua sehari dah aku...apa pencapaian dan sumbangan yang telah ku berik ngan keluarga ku dan negara?..dan yang penting kepada aku pun?...entah...clueless kejap...huhuhu....sumbang sik sumbang...idup perlu diteruskan juak...selagi Allah memberi kebenaran untukku bernafas walau sesaat di bumi ini..aku bersyukur...aih..kenak emo ndah tok...suppose entry tok happy mode ba...adoya...dah start dan aku tok...eerrmms....

aku terfikir tek bah, dalam perjalanan aku sampei ke tika tok nak....apa yang aku mauk sebenarnya dalam hidup? i mean nang aku maok idup aku lebih agik dari apa yang aku ada sekarang...i mean..i want more...tapi to what extand 'the more' ya? peliks...well...lupakan ajaklah..aku pun sik pandey nak further explain gik...kelak melalut kelak...

and ya..aku ada satu misi tok aih...misi nak mengamalkan kehidupan yang sihat..yerdeh...macamlah selamak tok kehidupan aku tok sik sihat....(macam nektok suppose aku tido..tapi sik juak tido2 gik..sihat ka maksudnya ya..hahaha..lols)..

sik bah..actually siang tadik nak..adalah kawan aku namanya debby tok...nya tek entam sakit perut nok berulang-ulang ya eh..bukan period pain oo ceret or salah makan and whatsoever....kamek orang pun sik sure juak apa sakitnya coz mek orang tok bukannya specialist kowh....then...lekak makan-makan kat da spreang ya tek..lalu mek orang decide suruh and temankan nya g jumpa doctor...at first mek orang plan nak mbak nya g jumpa specialist....normah ka, timberland ka or kpj, tempat aku pektikal lok...then..setelah dikira-kira..kpj yang paling 'murah' cost nya tek nak....then..pegilah mek orang sia...lekak ya tek nak..rupanya cost nak jumpa specialist perut jak rm90....yuhu....agak mahal disitu...then sik jadi...abislah area bdc di ronda-ronda...baruk terjumpa cgek klinik tek..p jak sia....tauk x...kompom sitauk nak..hahaha...

mek orang 5 orang g masuk premis ya..yang nak g ngecek nya gak sorang kowh..hahaha..nebes jak receptionist sia nangga mek orang..time ya cuma ada sorang jak orang laki patient sia..(aku assume jak nya patient cos nya mbak beg plastik ubat)...tauk x apa yang doktor ya madah..si debby ya sakit perut besa2 jak..errmm..agak tidak membantu disitu..huhuhu..cos nya ada berik ubat untuk menyahtoxic..hahaha...last2 mek orang rasa masalah debby tok....masalah banyak toxic kat badan...ala...nok racun2 yang accumulate kat badan kita tam kita majoh nak makan segak nyawa....sik ingat dunia..dahya malas mok makan makanan nok bagus k cleanses kita pun badan..lebih kurang gialah tek pemahaman saya kowh..hahaha....dan....moral story mory of the story....aku pun patut juak condsiderate untuk meng-detox-kan badan aku tok...

kenak apa....coz aku rasa aku makin ari makan sik ada mood..bukan pms oo apa kowh..macam sik bertenaga nak memulakan hari yang baru..cewah....ayat...ya adalah tanda2 nya kowh....so aku pun g google menggoogle kan gney caranya.....
1. kawan aku si mon ya madah..makanlah nak detox tea ya..nya salu ngamal...ok katanya...ala-ala ari2 nya lalui ya besh jak...and membuatkan nya rasa ringan..hahaha
2. jumpa doctor..hahaha mintak pendapat..(eerrmm..nakpaka?)
3. makan spirulina..( aku sik tauk kenak nowadays aku makin selalu mengeluarkan word tok..spirulina...eerrmm....)
4. amalkan diet detox...hahaha..(salah satu cara nok aku akan considerate..tapi bermaksud aku harus meng-encounter-kan masalah aku dengan vege!)

well...ada afew cara sebenarnya..tapi aku rasa aku nak mengamalkan diet yang seimbang...haha..cliche x bunyi nya?...cliche nak....well...kepada sesiapa yang mengenali aku tok..aku tok meatarian..means aku sik makan most vege..hahaha..especialy nok berdaun ijo ya...aku nang ada ngambik spirulina kowh..tapi aku dah stop dah nektok...huhuhu...leceh!
so..bermula malam tadik..aku pegi googlekan peti ais umah aku kowh..ngecek ada sik sayur2 nok tinggal..timun ka..k ku molah jus....(aih..jangan tetak tak orang..bena tok..)...aih..aku gik rasa nak tetak...hahaha..bena keja aku tok..aih..bena lah...lols...
esok,.....mak aku g shopping household...yesssss...akan aku google kan area sayur2 market ya...aku mok cuba step by step la...janganla berangan aku terus dapat minum sayur jus ya kedak aku minum cola...hahaha...sikit-sikit lama-lama jadi bukit kowh...yah..petua orang jaman ya marek akan ku jadikan panduan...wish me luck ya...

p/s: aku plan mok minum jus sayur as a stating...aku rasa ya ok gik..daripada maksa dirik and not enjoying the meals by makan gia-gia..dah ku cuba cara makan ya and ala-ala enjoying the food..yuckssssss..sik dapat yang ooiii...harap2 menjadilah plan aku tok...kesihatan penting kowh....dahla aku nak ngetum dirik lam lab lak kow...(mun di izin leh NYA...)...aku mesti fit segala eh...hahaha....aih..semangat aku tok..adoh....nota laws belum abis gik dibaca...adoi~

love_piece

Monday, March 22, 2010

yesterday

yesterday....

pagi-pagi aku dah meredah keheningan pagi untuk pergi ke suatu tempat yang penting dalam kamus hidup aku...wah..ayat..hehehe...plan actually mok larikan dirik dari ke-jam-nan jalan nok dah ditauk sejak azali gik mun nak g ke kuching nun..so aku plan lah tek nak pegi ke area astana nun make tol. eerrmm...waima jalan ya dekat jak nak..tetap juak aku turun awal..mok berik imej yang baiklah konon..plus sik la nebes gilak kelak....makanya....
baruk sampei ke trepic lite kat UNIMAS sia...dah start jam....udah..udah....mati aku tok...ces...lekak ya...berkata ku pun lam ati.."ok tok...sik jauh jam to..ari gik awal bah..." k nyaman ati kupun tek nak...sekali nangga...jam dah kul 7.35..aku baruk sampe ke tol...nang gila..nebes jangan dipadah..mala lam ati berdoa supaya aku sampei tepat pada masanya....asal ku datang ngam-ngam pun jadilah...janganlah aku datang aher kowh....
musibah keduak gik...
dah jam kat ketaku nunjuk kul 8 cun...gago aku nak make kasut ku tek..almaklum dribing k selipar jepun jak kowh..baruk aku nak berjalan kua dari keta..tetiba kasut aku tertanggal..nang s**l juak eh..dahlah aku aher...kasut tok gik molah hal...maka kasut baru...kak ya baruk aku perasan kaki aku mengecut..hahaha...nebes pun hal..adoh..cuba dan ku cuba gik nak berjalan...sampei ada sorang orang laki ya pelik jak nangga aku berjalan kedak orang pengkang..hahaha...sik bena tok..balit ku agik ke keta...carik ku tisu...yah..ambik ko...kotan aku dah desperate gilak eh..dahlah aher..kasut gik molah hal...nak ku madah ku meli salah size..time ku meli tang ok jak ku molah katwalk kat kedey ya..siap berposing2 gik ngan kazen ku...nang soi lah....
then...aku terjumpalah nembiak master student lab aku dolok...yah..boleh sik aku sik ingat nama nembiak ya..i mean kakak yalah tek....boleh sik...adoh..time lam bilit ya..nya yang nego aku dolok..siyes aku sik ingat namanya eh...nasiblah nak...hehehe...then aku bertemu juak beberapa orang nok aku kenal...one of it kawan time matrik dolok..idzreen..hehehe....masih mengekalkan kekambohanya....aku peserta ke 4..nang nebes eh...
then my turn..adoh..dah kejong dah kaki tok.....perut mala jak berbunyi..adoh nang malu eh...mun ku nebes adalah perut ku molah bunyi yang pelik2....ku redha juak time ya...masuk ku ke bilit ya...then bermulalah peperangan sebenar aku....macam2 jenis peluru jak terbang..mula2 nang bergegar2 jak tangan aku nak menghandle segala peluru2 ya...then...as the time goes by...cewah...dapat juak ku handle...gila susah peluru2 ya...BIOREAKTOR?....gila ..ney aku tauuk...tauk juak ckit aku hal ya..tapi sik semua..nok basic jak bah...hoho....tapi muka penuh konfiden ku jawap jaklah..huahuahua....
paduhal lamak ada jak aku kat dalam bilit ya...30 minit pok..dak lain adalah lam 15 minit gia...kepak mulut ku berkelaka...hehehe...even ada berita sik mengembirakan aku time aku dalam bilit ya..actually shocking news la..rasa tertipu ada juak..huhuhu...tapi entahla...tgu jak resultnya kelak...
then..ati ku masih juak sik tenang..jiwa kacau tek nak...daripada initial plan mok balit ke tol..aku make jalan jauh jaklah..raon2 jalan kat pasa lok..hehehe...petang tek ada gik plan aku mok celebrate befday..actually..pre-befday celebration..hahaha..my turn...pulak...aku plan nak makan kat mcd oo kfc..tapi lepas ya aku mike..aih..dah lejuk aih....then keyroon pun madah sik mok fast food...debby tek mauk pizza..and abiously pizza is no to keyroon..then..tetiba kau teringin gilak nak makan kat warung uncle zainal kat batu 7 ya..ingat tek cdak duak sik mok..almaklum warung tek nak...apa jaklah...then...sidak duak ok jak duhal..syukur....eerrmm..planning mok makan eskrem gik ngan cdak duak eh..kat IGloo...mauk ndak ka nya duak ooo?
then..kat warung ya tek...si debby molah perangei ndah...macam2 aksi nya kat tempat makan ya...ada ati nak makan ayam panggang dah..huhuhu...nya maok makan peha jak ya...loba...dahlah kelaie pasal satey ndah nembiak ya...leh sik sik mok nyuruh aku ngoder nasik impit....adoi....leput mek duak keyroon tetak..hahaha..
lepas melepak kat sia..malam masih muda..mek orang decide mok lepak makan koci jak umah keyroon...gila wei...deb ada gik molah cita....soklan sik leh blah!..hahahaha....
yajaklah nok maok dicita ku takat tok..ada gik benda lain..tapi tangan dah kepak dah tok..klah..sehingga berjumpa lagi...

love_piece

Thursday, March 4, 2010

dowh~

yes..another emo me....guess the emo me will be display here rite...another happy me will not be able to be share with all of you..coz kotan happy gilak..sampei sik tertulis keyboad tok...hehehehe..
well, aku nang geram ari tok...kenak aku rasa dipebulak oowh?..kia he?doshite?wei shen me? aku sik tauk ya salah aku kah sik? tapi aku sure ya bukan salah aku?aku dalam bab ### nang agak teliti bah...almost everything and anything aku mok cek bebena....tapi aku rasa salah awak yang sengaja nak memutar belitkan perkataan..supaya awak nampak gah..wah...vah...walaupun pada dasarnya awak seorang pembulak besa!
another thing that make me emo dis days....aku rasa aku kehilangan....well..semua besties aku da sik da gik dekat ngan aku..mun dekat pun ada komitment lain...i really miss those days where i can share all my sorrow and happiness with all of my besties...but now..have to menghadap laptop ajak..ya jak yang aku mampu..i try to be mix with some one else..tapi rasanya lain...aku sik pat rasa feeling ya gik....i miss the old me...now...im soo moody until it effect my relation with my family..sorry mom..sorry dad..sorry pijul...i noe u guys wanna make jokes...tapi siyes kmk sik pat nerimak....kenak oh....aku dowh aih....
bukan nak madah aku sik cuba..aku cuba nak mix with environment baru..kawan baru..geng baru..tapi cdak macam hanya tinggal kawan...geng sekelas jak...aku mok lebih dari itew...rupa-rupanya...baruk ku sedar...my besties sik akan dapat diganti...(wah emo tahap kritikal tok..)..denna jauh di shah alam...chongek nang aku sik dengar kabar berita agik...keyroon?...hanyalah harapan nusa dan bangsa...tapi nya juak mengalami masalah lebih dahsyat agik dari aku....pelukan aku membebankan dengan masalah emo aku nok sik seberapa berat mun nak dibandingankan masalah PENDERAAN MENTAL DAN FIZIKAl nya?...
tok paling sadis...aku sik tauk cney nak molah intern kowh?...aku sik tauk pemilihan aku nak p ke sbc9sik tauk diterimak sik)...betul kah x?...i need a job and yet i need the knowledge...nak ney priority kat ctok?siyes aku blurr....ada apa-apa cadangan ka?someone?...i'm totally lost here....

p/s: aku dowh...dowh..dowh....

love_piece

Thursday, February 25, 2010

goodbye and goodluck...

kali tok entry aku berkisarkan kepada one of my bestfriend....hehehe....
well...i don't have lots of bestfriend....bukan bermakna aku tok sik social or anti-social....aku banyak kawan..gengs..teman..tapi for my bestbuddy....aku hanya ada afew jak...hahaha....aku pun rasa tak orang pun sama juak nak....BERKAWAN BIAR BERIBU, BERBEST FRIEND BIAR SATU..hahaha..lawak....

ok...aku kenal ngan nya start uni life....waima mek duak nang sama kolej dolok...tapi sik penah tauk pun kewujudan nya kowh...hahaha...before ya aku hanya ada duak orang jak bestfriends..tedah sik...nok 2 orang tok nang kipas susah nak mati punya geng la....then mek tiga membawa haluan masing-masing..tapi still in touch gik...so aku start my uni life....lone ranger...hahaha...

mula-mula...try to be friend with anyone and everyone...but unfortunately..im not that type of person who can socialize with anyone....aku ada my own preference ba....sapa yg boleh kamceng ngan otak n perangai aku jak yang boleh aku jadikan bestfriend..hahaha..tak org pun gia juak nak....:P...so selamak 3 taun aku kumpul pengalaman dan ilmu kat uni...nya jak yang setia and sanggup bersusah payah join aku molah pengembaraan-pengembaraan yang amat menyulitkan..hahaha...

then after uni....back to my own life again..tapi masih juak dapat bersama-sama....until join program tok pun mek duak bersama....and now...nya have to go..for better ....i'm happy for her...yup....benalah aku sedey sebab lepas tok sik ada agik orang nak nego how im dress today....sememeh sik eye-line aku and eye-line dipake nya...nak ngatik si blurry debby ya....teman pegi ke toilet..huhu...and really miss the QNA session....sik da gik orang nak berik idea tok..nak harapkan deb...errrmm....hurrmmm...

but i know it's for her own good ba....people met and say farewell when it's a time for better change....but a bit sudden for me, u and them.... and even the other pengatik pun dah pegi juak....hurm..nang sik meriah lah kelas tok agik lah....how am i suppose to face another monday, tuesday, wednesday, thursday and friday without you guys???...

biarlah aku berlagu jak lah...(nakpaka?...sah sot!)

bertemuan...perpisahan adat manusia biasa
hilang dimata tapi dihati tidak lupa
berdoalah kita pada tuhan maha esa
moga kita berjumpa dilain masa...

suka ati ku entam jak lirik lagu tok...sik ku ingat agik lagu tok...melody jak diingat ku...adoya...

wah..T.T!!!!!(ekot stail nya)

love_piece

Friday, February 19, 2010

aku sakit perut dowh...

ok..tajuk entry sik da kaitan ngan apa nak dicita aku...hehehe..saja jak..symbol kepada sesuatu jak ya..hanya dia saja yang mengetahui..hehehe..
neway..enuf ngan benda nak di emo n sik disuka ku sia..well..mereka hanya insan biasa..sama seperti ku juak oowh..sik semuanya sik bagus nak..ada juak nok bagus tentang mereka itew...walau eh...
kali tok aku nak bercerita pasal kisah kazen ku nak kawen..yah..ndak alah-alah ngan wedding ceremony aku tok..tapi for sure NOT ME ok...nakpa ka nak kawen awal gilak...im still young n hot..hahahaha..hot ka?...ke spicy jak...hehehe...nang loba...
neway...my parents dan start busy-musy tegal kazen aku kawen..well...nang patut pun nya kawen..dah menjangkau ke 30-an..mun sik kawen gik,ndaklah ku tauk kowh..but nya pun tunang ya mudaklah juak..hahaha..mudak gik dari aku kowh...cuba tekak brapa umo aku?...hahaha...tapi dah jodoh ney nak molah nak....tapi nak dicita ku tok....aku pun bakal juak busy kowh...especially jadi driba sik bergaji...eeermm wat to do..dah dicop dah nak..kak tok busylah aku ngugak barang di kedey TECK KONG TRADING nun..mun jak kedey ya bukak..mun dak kompom ke india street nun ku ngugak barang2 keperluan..hahaha...adoh..mak ku nak ngajak g SATOK gik..adoya....mak ku ya nang sik melepas peluang join sekaki berjalan...

and ada cgek benda gik aku konpius tok..siyes im not ready for it..but..aku takutlah kemungkinan yang akan berlaku...aku sik mok banana fruit 2 time..(macam lam cita adnan sempit)..hehehe...aku dah jerak sekali ria..tapi nektok cabarannya terlampau besar untuk aku harungi...siyes im not ready for it..aku rasa aku akan kecundang kowh..gney2 aku molah..tetap juak aku rasa aku sik dapat nak mencapainya..gney owh?..i noe i shouldn't menyerah kalah lok..but mun aku tauk aku akan kalah juak akhirnya..gney ya?...aku sik penah rasa macam tok bufore this..before tok..apa-apa juak yang aku polah and benda nok datang kepadaku...atleast ada sedikit rasa konpiden and rasa aku ready tok berdepan..waima just 1% bah..tetap juak ada sinar pengharapan disia...but this?...it's too big for me to handle...adakah aku pelu masa untuk memikirkannya?...ataupun aku biarkan saja nya berlalu macam sik da papa jak?...or redah jaklah...sikkan mati pun...ney aku tauk aku sikkan mati kowh?...hal mati ya bukannya aku tentukan..adoya~eeerrrmmmm.....

p/s:bukan hal nak kawen ke..or bertunang..just something that can change my life sudden.

love_piece

Thursday, February 18, 2010

people around me

people around me...nang banyak nak...hehehe bukan aku sorang..tapi semua kita di muka bumi tok yg bergelar insan..sik tauklah mun tetiba org ya diam lam utan belantara ala2 tarzan tek nak..yang berkawan ngan dak hewan2 lam utan rimba nun..ya sikpat la nak madah 'people around me' ..ya lebih kepada 'animal around me'..ish? animal? tang pelik jak bunyi eyh...

well..kembali ke pangkal jalan a.k.a cita nak ku kongsikan kepada geng2 seblog ku...actually aku eran binti ajaib bah..kenak org yang ada sekeliling aku time tok bertindak sik mengikut cara yang betul dan berperangai sik seperti yang diharapkan?..ok..bukan semuala...waima nang ada juak kita berperangei kenak tok nak...tapi yang menghairankan aku adalah apabila orang yang hanya pandei menilai kelemahan/kesilapan/kealpaan org lain..tapi lupak nak menilai dirik?..

aku eran ba..kenak kita hanya pandei nak carik kesilapan orang lain tapi bila bab dirik kita pun..lalu esen sik tauk dah...well..aku da beberapa kes sebagai contoh:

1 bila kita tok bekawan or berkenalan..cuba kita nilai lok bad n good things about that particular person..esp org yang baruk kita kenal...aku eran kenak ko suka gilak nak molah onar lam group ko ..tapi lepas ya ko sik padah pun ko yang punya angkara ya...kedak nikam batu tapi lepas ya ko bertapok kat belakang org lain..pelu ka?..mun ko dah molah benda ya, ko ngakuk jaklah..padah ngan org kenak ko molah benda ya dan yang paling penting..ko ikut saluran yang betul..aku eran gney ko yang dah berfikiran matang dan rasional boleh sesuka suki jak polah cara ekot suka ati ko pun?...dalam dunia tok kita ada rules n regulation..so, before nak molah apa-apa keputusan atau benda, guna saluran yang betul ba..esp mun benda ya benda rasmi..n melibatkan benda2 rasmi...
mun ko dah molah sesuatu ya...tapi lepas ya ko diamkan dirik jak o ko padah ngan kaban2 ko..ko sik tauk yang kaban2 ko ya lom tentu dapat keep that secret gia2 jak...n apatah lagik mun benda ya melibatkan org disekeliling ko jua..at the end..disebabkan ko...semua pihak mendapat natijah..yah, mok ko responsible?...

2 kenak ko pelu madah dirik ko ya bagus gik dari org lain? aku eran ngan perangei ko aih,?! mula-mula aku jumpa ko aih, nang aku ingat ko lah org yang boleh dipercayai, mempunyai keperibadian yang baik. muka ko ya, mun jadi pelakon..waima xakan lepas nak..tapi disebabkan muka ko ya muka bait nak..mesti mun ko jadi talam duak muka ...drama ko akan nait rating nya..yah...ko sik tauk kah org actually menyampah ngan perangei ko?...ko sik sedarkan setiap ungkapan ko ya boleh menyakitkan hati?..
yang aku eran..bila ko sik molah keja n hanta pada tepat masanya..ko esen2 sik tauk jak..n ko diam2 kedirik jak..tapi bila org lain polah gia, kolah org yang paling bisin..gago madah takut mdm manas ngan ko la..apala...gago nak push org suh anta keja ya..peluka ko molah gia?..mek org bukannya nembiak hingusan aih....
ko gago madah sik ada org nak lead group la..apa la...peluka ko menegaskan benda ya?..setauk aku sik penah gik mek org melantik ko aih?...setakat nak jadi leader ya..sik pelulah lalu setiap tugasan ko nak jd leader..ok fine..mun ko nang rindok jadi leader nak..dipersilakan..TAPI NAK..PELUKAN KO MADAH KMK JUZ NAK LEAD TAK ORG JAK..SIK ADA ORG INITIATE NAK LEAD TAK ORG..SO KMK LAH YG AKAN BAGI2KAN TUGAS..TAPI NANG MEK SIK MOK JADI GM K...siyes..nakpaka?..padah jak ko mok jadi gm..aku sik kisah..kmk org sik kisah..if u really one to take charge..go ahead..u r most welcome...BUT..JGN KO MOLAH ESEN2 KO YA TERPAKSA..SIK PELU KO BERMUKA2...JUZ BE HONEST K...ambik ko..
n sik pelu ko nak menyindir mek org ko...xkan masuk sindir mek org tok..pelukan ko madah..yalah org mesia tok..tegal berperangei kedak tok la mesia sik maju..&&%%^%% ko sedar sik apa yg ko padah ya?...macamlah ko ya berperangei bagus gilak sampei ko pelu molah statement gia..tapi group sik da juak ku nangga ko ya produktif ney...mun mala jak tertundok2 time org berceramah..neyboh jak nak ngakuk dirik ya bgs..mencik ku!

3 kenak serakaq ko besa jak bila bercerita..tapi bila discussion..ko sik berbunyi2 waima pun sekali?!..pelukan ko memalukan dirik ko gia gilak?...take part lah sayang..apa guna ilmu yang ko belaja bertaun2 tapi soklan biak darjah satu pun ko sik mok nak jawap?there's no rite n wrong bah..jawap jakla...ko bisuk ka?...mun nak menangkas idea org nang ko no 1..bila ditanyak idea lain k pembaikkan...ko diam jak...xda input lalu jak..asi-asi nunjuk pandey..sak jak x gney2 ney...

banyak gik nak ku cita..tapi tangan aku dah kepak...malas aku nak nulis agik...

p/s..aku tauk aku sik sesempurna ni..tapi tak org plz la...janganla nak menuduh org tanpa kita kenal lok org ya...jangan nak judge org mun ko sik kenal ati budinya...jangan ko rasa dirik ko bagus segalanya then ko menindas org lain...dan yang paling penting..JANGANLAH KO RASA KACAK GILAK SAMPEI KO SIK SEDAR SEBENARNYA ADA ORANG LAIN LAGIK KACAK DARI KO..KACAK SIK SEMESTINYA BAB BODY FIGURE JAK KOWH..JANGAN KO CETEK GILAK...KACAK DARI DALAM ADALAH LEBIH BERMAKNA..SIK AKAN ILANG DITELAN WAKTU KOH..yah..bergaya aku tok...ahakz~

love_piece