BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, May 4, 2010

pesta benak

video

okie..okie...yes...akhirnya aku ada kerja mok dipolah..huhuhu..waima bukan 'bekerja' tapi...atleast i got sumthing to do rather than dok umah menghabiskan beras jak..kan..kan...but for this entry..i will not story da mory about that thing...hehehe..dah nangga video di atas..dan semestinya anda sudah membaca tajuk entry ini? boh madah belum..ya nang ketara la pembulakan yang terover gitu...lols...

alkisahnya tek.....

supposely...my trip to SRI AMAN for PESTA BENAK...with my kazen mazen...and tunggai menunggai...bermaksud..NORDEN, NANOT,GLAH AND ME...and also noden friends/coworker...ROLAND...

tapi disebabkan benak stat sama ada awal gilak..6.30 pagi and 6.30 petang..so....plan di batalkan...tetapi...aku tek..kotan nang tukang berjalan..almaklum tahi lalat banyak dikaki tek nak...bila jak ku dengar bapak ku nak pergi ke sri aman nangga benak...apa gik..nang ngekotla kejanya ndak..hehehe...waima bapak ku madah sehari2 nya kat sia..cos nya mok nangga kawannya bertandin SKI ENJEN PAM...hehe..nya ala-ala jet ski la..tapi nya make enjen pam...and badannya diperbuat dari kayu...

aku sepatutnya pegi ngan noden hari SABTU...plan bapak ku pulak hari KHAMIS...b4 plan dak noden...so..suppose aku akan pergi DUAK KALI nak?..tetapi seperti yang ku duga..plan noden mungkin tidak akan berjaya..(firasat aku madah macam sik jadi pergi jak noden tok..hehehe)..so aku pun ekot jaklah trip bapak ku tek...siyesly aku sik penah nangga benak..ya ku skalo gilak nak pegi ya...and trip ya..ME,DADDY.MOMMY,UNTIE NONA,UNCLE WAN...hehehe..the five of us started our journey as early after sembahyang subuh...balit dah malam baruk balit...lols...

so perjalanan yang memakan masa 2 jam setengah...mek org sampei ke sri aman around 8 sumthingla...having my bekfast at kedai mamak...huh..bukan main mahal gik makanan kat kedey ya..suka suki jak nya ngecaj...dahla mun nak makan tek nyaman and servis ok sik juak apa...SERVIS LAMBAT, KEADAAN KEDEY SIK BRAPA NAK BERSI,PENGENDALI MAKANAN SIK PAKAI ATTIRE/KOD DRESS SEPATUTNYA, dan paling penting MAKANAN SIK NYAMAN...HISHHH...bencik ku~aku just ngerucei nak makan mak ku jak.sik berselera aku makan makanan kat sia...aok..aku nang pemilih..tapi pemilih aku...kenak dengan tempat and adab...cey...ayat...

then..bila mek orang sampei kat tapak pesta setelah berpusin carik parking (bapak aku park jak ketanya kat tepi kedey cina ya jak...hahahaha)...mek orang terus stat nangga tandin ski enjen pam ya tek..almaklum nak support team kampung tek nak..hahaha...neway..uncle aku ya ketua pengurus cdak team ya..hahaha..ya baruk aher jegok team..sabar jak lah...hari panas...nang panas...time mek orang nangga ya..baruk jak habis pusingan pertama...ada 5 agik pusingan b4 final..nang lamak...huh...dahla dah awal kenak warning sik boleh suruh balit awal..cos mun balit awal..sik dapatla nak nangga benak ya..adoh...terpaksalah bertahan tok...

well..lekak abis pusingan pertama ya nak...my dad n uncle dah sik tauk cney tuju agik..mesti gago ngabas team kampung ya...me, mommy n auntie terpaksala terkayo-kayo dengan area tapak pesta ya k ngabis masa..and me?..hahaha...sambil cdak duak berporetz...aku maca HARRY POTTER AND THE PHILOSOPHER'S STONE...lols...klasik sik buku dibaca ku?..lalek lah..janji ada benda k baca daripada aku join sekaki cdak berporetz dan membuang masa gia-gia jak nak..hahaha...

tengah hari mek orang spent masa kat KFC jak..hahaha...actually aku just takut nak makan sia..takut sik nyaman agik..(kan dah ada pengalaman pagi ya tek nak) and takut makanan nak dijual sia (kat area2 pesta ya)...eerrrmmm...sik brapa nak selamat la...lols...aku takut ba..nektok macam2 jak penyakit yg muncul...bukan lalu nak nuduh cdak..NO..it just my preference bah..hahaha..plus mak ku suka ngan KFC juak bah...sama jak ngan auntie ku ya...me?im not KFC lover..hahaha..ku minum ayek jak sia kowh....

kak abis makan ya teknak...mek 3 mak n antie ku berjalan..raon2 rah pasar sia..nangga nak k mbak balit kampung..haha...sak jak sik gney-gney...mak ku beli kuih jak banyak-banyak..cdak berjual kuih kerin ba...nang mak ku suka..haha..nang berkaol eh..bukan k makan dirik jak..k berberik ngan dak kampung..dak famili..ala..kedak buah tangan tek ba..padahal dari sri aman jak pun...sik paham ku ngan mak ku tok..aku ekot jak nya..janji nya bahagia..hahaha..

lepas menghabiskan masa ..sampeilah saat dan ketikanya benak nak datang..wah..aku nang ngecop tempat kat depan sekali rah area grand stand ya..lols...besala..loba tek nak..adalah beberapa minit nya aher daripada masa yang dijangka..tapi..lekak ya...ya ku nangga nya muncul...wah lam otak and hati ku:

~ aih...nebes eh..gney ndak ka rupanya?
~ aih...dah nak sampei dah benak kat depan mataku...nebes-nebes..
~ oo..gia lah rupa benakya..nang tersasar jauh dari apa yang aku pike selamak tok

aku nang siyes sik penah nangga benak until that day...lain daripada apa yang aku mejin bah...and glad that i have opportunity to witness such a beautiful thing..hehehe...

klah..kepak dah tok..esok mok bangun awal...

p/s:ku tauk video ya siklah vahgah ney..hehehe..just enjoy jak siapa2 yang mok nangga...plus ku gune enpon murah jah bah..hahaha..belum berdu gik nak meli cangihmangin...hahaha...selamat berjumpa lagi....tatata

love_piece

0 comments: