BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, September 25, 2009

a story of red wine part 6 ....edisi raya

yeyeyeye.....hari raya menjelang tiba...

seperti sedia maklum...umat islam di malaysia telahpun meraikan ketibaan bulan syawal dengan penuh kesederhanaan..hahaha...dah masuk raya ke-7 dah kowh...raya tahun tok...macam sik da feel gilak ku rasa kowh...entahlah...macam serba kekurangan jak ku rasa...adalah sebab ya...
berbalik kepada perihal raya...

apa yang best cikitlah pasal raya tok....dapat beraya bersama noden..hahaha...kira first time raya ngannya....tek baruk jak kak kua dengannya...nama jak bejarah raya...duhal sebuah rumah jak...then ngelayo kat da Spring....nak paka?!nasib nya yang drive...gago-gago jak ku make baju raya tek...nya duhal make shirt ngan jeans jak...aigooo.....and keciannya...ngidam nak makan LAKSA SARAWAK..nak nyuruh aku molah...kompom sik akan terjadi...hahaha...last-last carik kedei jak...lamak orang tua ya ngidam nak makan....bak katanya....JB susah nak makan benda ya....sabar jak lah aku dengar....yang sadisnya....mek duak sik jumpa orang jual laksa...almaklum kedey banyak tutup...hahaha....tedah...
ya kisah aku and noden...and 1 more thing...rasa besalah jak ku ngan apa yang terjadi ngan ketanya...huhuhu...mun ku x ajak nya g buntal ria,sik 'terscrach' bini no1 nya ya...huhuhu.....(tapi sapa nyuruh nya x sabar gilak...hahahaha....)

me...family...and raya...
raya tahun tok ngan family biasa jaklah..kedak raya tahun-tahun lepas juak...cuma berjarah raya ngan parents aku tahun tok dah terkurang sikit...hehehe...sampei malam tok, juz umah wa ku jak yang sempat ku pergi...rumah uncle-uncle and auntie-auntie aku yang lain sik sempat pergi gik...or maybe sik pergi kot...coz rumah cdaknya dekat jak..arum bulak tiap-tiap hari nangga muka...ya arum bulak...arum bena nya...sikdalah gia gilak...hahahaha....tapi yang pasti...raya tahun tok....aku SAKIT GIGI...huhuhu...gigi ku nak tumbuh...rasa biak kecik jak ku nahan sakit gigi tok...nasib dah besa ..sik pat aku nak bermanjak-manjak ngan parents ku tek...mengadu nasib...hahahaha..nakpaka?

eerrmm...teringat ngan nya...hahaha...sok hari plan nak kua nangga wayang...tapi macam sik jadi jak....esok nenek and cdah balit dari MUKAH...mesti my parents gago nak suruh mek org nyambut kedatangan cdak...rosak plan aku....tapi mun nak di bandingkan....ofcoz nenek aku yang lebih penting...coz nya mbak balit puyak....ngidam oiii....
ah, sok ari juak nak pergi open house abang noden....adoi...macam malas jak nak pergi...tapi apakan daya..terpaksa pergi jua....bukannya aku kenal pun ngan orang-orang yang bakal ku jumpa....jadi katak debah gelas aku esok....

aok...baruk teringat...gney ngan biskut hoho?...macam apiz dah terbang ke cnun....gney nak ngirum?
aiyo.....banyak na benda berlaku sekitar raya...ya baruk cikit...malas dah nak naip...kepak sa jarik-jarik ku tok...macam maok menyiapkan DANIEL...tapi..macam sik ada idea jak tok....actually...mata dah ngantok....kepak mbak musin daSpring bena gilak...last-last sik juak gney barang nak dibeli....
eerrrmm apa gik owh....later lah....edisi seterusnya...hahaha...mun rajin lah....

love_piece

3 comments:

Dee said...

gamba raya xda ka? Mok nannga juak...

cryogenous said...

rindu eh kch, baruk semalam kat sitok,..

eya eyda said...

hahaha....
d:kelaklah ku upload gambar raya..tapi xbanyaklah....coz yg penuh lam memory card gambar my sis jak...gila glemer tol...
aman:xpa...sik lamak ba gik ktk ..hahaha...gney raya tek?ok?