BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, April 19, 2009

Rachan day out...

jeng...jeng...jeng.... tetiba tangan ku bz jak nak tapi kat keyboard tok....k nak cita pasal apa o?...eerrmm pasal rachan jak la....kus2....

ok....dah nak g Rachan dah tok....
me and Sasa busy berpolah ngan sandwich....actually...tok la first time polah sandwich dengan kelengkapan yang kurang lengkap....yalah...kat umah almost semua ada...tapi kat ctok....semua limited edition....but in the end....jadilah juak sandwich ya....
then....mike gney nak ngengkah sandwich ya.....hehehe....taperware nang cute-miut jak yang ada........so...we decide....make mangkuk tingkat jakla....
peristiwa yang paling ...well i can say...memalukan was....

we need to go to lab that morning....
and kita org pegi ranchan pun morning gak....so....have to bawak tat mangkuk tingkat to the lab....wat!?...ngembak benda ya g lab....yup.....dahla berjalan kaki gik ya g lab...dengan mangkuk tingkat di tangan...fuh....malu wei....
but tahan jakla.....blasah jak.....dalam hati..." suka ati aku la...nak ngembak benda tok...."
k....then dengan biak junior2..(padah jak la cdak junior coz muka2 cdak nang x familiar kat aku) nangga semacam jak....me and sasa dengan muka coolnya berjalan dengan eksen nya kat lobby and ke lab....g lab mak mangkuk tingkat....xpenah dipolah oleh org kat ctok kali....nasib bait pagi ari...x banyak glak org.....

end of story mory kat lab....
then...cita kat ranchan....
at first nasib x sesat....tpi fui mei sesat juak...tegal sign yg mengelirukan....
and oooofff course...we had great great great timey....bila semua geng sama palak....plus ada yg gila2.....mmg besh ...pa jak activity pun semua mok join n x molah muka malu untuk join...kompom besh....hehehe..( terkenang time2 duduk kat ayek....)

antara kenangan time kat ranchan....


makan timey with sasa



fav pic....nice!

me and sasa...self posing...

makan....nang kenyang...dengan mee hoon yang dipolah geng dak yaya,tata n kid-kid....soodap....and of cozla sandwich mek duak....

then...tengah syok2 mek org enjoy...tetiba tepon aku berbunyi....

oohh no...nana tepon....dengan mengisyaratkan member2 aku untuk diam....aku menjawab panggilan dengan penuh berhati2....mun nana tauk apa di polah aku...nang kecoh wei....mati aku kenak bunuh ala2 mona affendi gitu.....

"hello....hau polah apa?...kat cney tok....pahal x balit gik?"suara nana kedengaran....kk...neves2 dah nak menjawab...
"oohh...aku gik busy tok...pahal?"...ces...jawapan...
"eh....ney kunci bilit hau?...aku nak merik baju tok? dah nak sampei unimas tok?"
oohh..tegal baju tek duhal....hehehe...sebenarnya....aku xda mbak baju kurung pun...kan kawen kazen aku...xkan nak makey jeans n shirt jak kot....nak ke pelik jak org nangga...macam xda adat la pulek....
"oohh...ada ku ninggal kunci tempat besa tek....pkul brapa hau nak g? banyak org tek?" tanyaku lagi.
"ooohh kak tok ku gi. nang banyak pun.semua ada kat ctok...hau sorang jak xda...semua org nanyak cney hau. bila gik hau nak balit tok?"
"ooh ku gik da keja tok..esokla ku balit." ces...penipuan lagi. memangla aku ada keja...keja berfoya-foya dengan geng2 aku...ahakz!....

nasib baik...memang nasib baik....sasa pun muka ala2 neves gitu..nak mampus mun rahsia aku pecah....ooohhh....nooo.....hehehe....

and yeah....we have again...great timey...sempat polah mesyuarat dalam ayer lagik....pasal dinner ...almaklum ketua PBB yg merangkap ketua Dinner biotech 69 busy meminta pendapat regarding our dinner....lots of ideas n ideas n ideas for our dinner...and also about Mr.Chin...hehehe

more images.....

...eeerrmmm binatang pa ka tok?...

..kkk...mek org posing....cdak laki macam besa....terlebih posing...hehehe(sak jak dak pompuan lebih dan kurang jak...hehe)

....

..senyuman mesti ada...walaupun sejuk...

...kan...kan....senyum tetap maintain....wah hoho n abe...

dah cukup dengan sejuknya dalam ayer....busy gik g kat jambatan gantung...ala2 la...xlah gantung gilak pun....then...ready to balik....
huhuhu sedey jak nak balit...sa mok jak masa tok berhenti....but b4 balit...mek org ada after ranchan plan gik...macam2 la cdak tok...almaklum hoho and jun2 puasa tek nak.....ada la plan makan2 ngan cdak....

ready 2 go back to hostel....n ready to kuar gik malam....

hehehe...k la....thats all kot untuk coret2 ranchan day out....tengah xda mood nak polah keja tok..thesis lom siap gik....study pun lom gik tok...apa nak jadi ngan aku tok...? huhuhu...



love_piece

1 comments:

erased_diary said...

harus ditegaskan yang malunya i. ngembak mgkk tingkat wana purple gik, xda plastik gik ya. ng sempoi. but it was a very great moment (time g ranchan bkn time mbak mgkk tingkat...cesss)...